Signem el Conveni de la Sanitat Concertada

21 novembre 2018

El Sindicat d’Infermeria SATSE, junt a CCOO i UGT, que formen part de la Mesa negociadora del conveni de la sanitat concertada van arribar ahir a un principi d’acord amb les patronals. El pacte, que s’ha signat avui, afectarà uns 50.000 empleats a Catalunya que treballen per al Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública (SISCAT).

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El nou Conveni recupera bona part de les condicions laborals que es van perdre durant l’etapa de crisi. Superats els moments difícils, l’objectiu del Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya ha estat situar les condicions dels professionals de la sanitat concertada, al nivell de les que tenen els treballadors del sector sanitari públic.

El pacte al que s’ha arribat “ha estat fruït de molt treball, tant a la Mesa de negociació, com a les concentracions i protestes al carrer” assegura la responsable de la sanitat concertada a SATSE Catalunya, Xesca Martín.

Condicions pactades

Una de les fites que destaca el Sindicat és la resolució del greuge històric que sofrien les infermeres de primària. Ara, recuperaran la diferència econòmica amb els hospitals.

D’altra banda s’ha aconseguit un increment salarial calcat al que s’ha fixat a l’Administració catalana. Així, el primer any s’apujarà un 1,95%, tot i que el 0,25% està subjecte al compliment de determinats objectius. El segon any seria un 2,25% i del tercer l’increment fix seria del 2%. Un punt de vital importància pel Sindicat també era el complement a les incapacitats temporals. En aquest punt també s’ha aconseguit un acord, fixant el cobrament del 100% del sou. Altres millores de vital importancia que inclou el text, seràn la reducció de la jornada i l’estudi sobre solapament als centres. 

A destacar

  • Resum 21 de novembre del 2019 - Signatura del II Conveni SISCAT

    21 novembre 2018 - 248,64 kB Descargar
  • II CONVENIO COLECTIVO SISCAT

    22 novembre 2018 - 497,26 kB Descargar

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari