SATSE demana que el mes de vacances inclogui tots els conceptes salarials

12 gener 2017

S’ha celebrat el judici sobre la demanda que ha fet SATSE junt a altres sindicats, en matèria de Conflicte Col·lectiu contra les patronals del SISCAT. El Sindicat ha reclamat que s’apliqui la normativa europea sobre la percepció salarial durant les vacances i que aquesta inclogui tots els complements del sou que els treballadors reben durant la resta de l’any.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Fins ara, les patronals adherides al Conveni SISCAT, han estat retribuint les vacances dels seus treballadors incloent a la nòmina el salari base i només els complements que corresponen a la jornada ordinària i que s’estableixen en un mínim de dotze pagues. Això deixa fora altres complements que es perceben habitualment, com ara: els plus per festius, les hores extraordinàries, el complement d’atenció continuada o la retribució variable per objectius.

Aplicació de la normativa europea

Els serveis jurídics del Sindicat d’Infermeria SATSE expliquen que tant la normativa europea com la jurisprudència comunitària estableixen que la manera de retribuir les vacances ha d’estar integrada per tots els conceptes salarials, ja siguin calculats per obra o temps, siguin personals o deguts al lloc de treball que es desenvolupa, fixes o variables i independentment de que es percebin en dotze pagues o no.

A la seva demanda, SATSE i els altres agents socials, exigeixen que el I er Conveni Col·lectiu de treball dels hospitals d’aguts, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental, concertats amb el Servei Català de la Salut s’interpreti a la llum de la legislació d’Europa s’interpreti a la llum de la legislació d’Europa i “es declari el dret de tots els treballador i treballadores afectats per l’àmbit d’aquest conflicte a que la seva retribució de vacances inclogui el promig anual de totes les retribucions”.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari