SATSE demana formació sobre chikungunya per a infermeria

26 agost 2015

Desprès de conèixer la notícia del primer contagi autòcton de chikungunya a Espanya, el Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya  demana a l’Administració “formació sobre aquesta malaltia per a infermeria” especialment per a professionals de primària i urgències. El Sindicat recorda que “les infermeres son la primera línea d’entrada pel pacient i necessiten tenir coneixements sòlids sobre aquesta malaltia per tal de poder diferenciar immediatament la simptomalogia  de la d’altres malalties víriques i donar una resposta més ràpida i eficient, si es trobessin enfront d’un nou infectat”.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El Sindicat explica que “els professionals catalans poden lidiar amb malalties poc conegudes al país ja que tenen la formació i experiència per a fer-ho”, però asseguren que “si existeix la possibilitat de nous casos, una formació específica permetrà donar una millor atenció a l’usuari i alhora estalviarà diners i recursos ja que s’arribarà a una detecció més ràpida del problema de salut”.

Educació sanitària     

A més, una de les funcions d’aquests professionals és l’educació sanitària, que sovint té lloc a les consultes d’infermeria on els ciutadans plantegen els seus dubtes sobre contagi i prevenció de malalties. “Aquest primer cas de chikungunya portarà a una sèrie de consultes i una plantilla d’infermeria amb un bon coneixement de la malaltia permetrà que la ciutadania estigui tranquil·la i ben informada” asseguren des del Sindicat. 

El Sindicat d’Infermeria de Catalunya també ha volgut recalcar que les infermeres necessiten formar-se constantment per a poder realitzar la seva feina degut a l’evolució de les malalties, les tècniques i la investigació.  Per això el Sindicat reclama més formació a càrrec de les empreses ja que “la infermeria realitza moltes vegades aquesta formació continuada durant el seu temps lliure i amb els seus propis recursos econòmics”.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari