SATSE Catalunya sol·licita a l’ICS que les respostes errònies no descomptin a les oposicions d’infermeria

26 març 2019

El Sindicat d’Infermeria de Catalunya, SATSE, ha registrat avui una instància a l’Institut Català de la Salut (ICS) per a traslladar-li la petició de les professionals d’Infermeria per a que les respostes errònies no descomptin punts de la nota en les properes proves. Degut a la diferència de criteri aplicat en les diverses categories que ja s’han examinat el Sindicat ha dut a terme una enquesta entre les seves afiliades, resultant en que un 70% preferia que els errors no descomptessin.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

“Les infermeres catalanes ens han fet saber la seva opinió i ens han donat un mandat clar, que sense cap dubte havíem de complir” explica el Secretari d’Acció Sindical de SATSE Catalunya, David Carvajales. Així, SATSE Catalunya ha demanat a l’ICS que traslladi al Tribunal competent de la categoria d’Infermeria la sol·licitud de què la diligència de criteris de correcció de la prova inclogui les següents característiques: que totes les preguntes tinguin el mateix valor, que les no contestades no tinguin cap valor i que les respostes errònies no descomptin. Aquests criteris, demana SATSE, s’haurien d’aplicar tant al test (primera prova), com al supòsit pràctic (tercera prova).

Disparitat de criteris de correcció

Fins ara s’han examinat set categories amb diferents criteris de correcció aplicats. Per a medicina familiar i llevadores no s’han descomptat les respostes errònies, mentre que a pediatria s’han descomptat. En canvi, a les proves de les altres categories (tècnics PRL, zeladors, fisioterapeutes i tècnics de laboratori) s’han descomptat les errònies al test, però no als casos pràctics.

El Sindicat d’Infermeria va fer un sondeig  a mà alçada durant els cursos de preparació d’oposicions, apuntant l’opinió d’unes 750 persones. Després, es va preguntar el mateix via on-line a totes les afiliades del Sindicat. Els resultats van ser clars, un 70% de les enquestades preferia que no es descomptessin els errors, un 20,4% preferia que es descomptessin, mentre que un 9,6% volia que descomptessin al test lliure però no als casos pràctics.

A destacar

  • 20190326 Instància sobre criteris de correcció a les proves d'oposició

    26 març 2019 - 74,16 kB Descargar

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari