SATSE Catalunya reclama més recursos humans i materials per a atendre les persones amb epilèpsia

24 maig 2019

El Sindicat d'Infermeria, SATSE, ha mostrat el seu total suport a les persones que sofreixen epilèpsia al nostre país, i ha reclamat a les diferents administracions públiques que destinin tots els recursos humans i materials necessaris perquè comptin amb l'atenció sanitària i cures que es mereixen.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

SATSE ha volgut aprofitar el Dia Nacional de l'Epilèpsia, el 24 de maig, per a posar en valor el treball que es realitza des del moviment associatiu per a millorar la qualitat de vida de les persones que sofreixen aquesta malaltia neurològica, així com la labor dels professionals d'Infermeria, tant en l'aspecte assistencial com en l'àmbit de l'educació sanitària.

L'epilèpsia és una de les malalties neurològiques més freqüents, juntament amb les cefalees, el ictus o la malaltia d'Alzheimer i a Espanya s'estima que hi ha al voltant de 400.000 persones afectades i que un 10 per cent de la població pot experimentar una crisi en algun moment de la seva vida. Per a aquestes persones i les seves famílies, la labor de les infermeres i infermers resulta molt important.

Entre altres actuacions, els professionals d'Infermeria valoren la gravetat de les crisis epilèptiques i actuen davant elles, proporcionant un entorn segur que eviti les lesions i complicacions que aquestes poden produir, recorda el Sindicat.

 Educació sanitària

En matèria d'educació sanitària als pacients amb epilèpsia i els seus familiars, les infermeres i infermers ofereixen informació sobre la malaltia, expliquen les actuacions correctes i les incorrectes a realitzar en els moments en els quals es produeix una crisi i informen sobre les activitats de la vida diària i les precaucions que han d'adoptar.

Pel que fa als nens, nenes i joves que sofreixen aquesta malaltia, el Sindicat d'Infermeria, igual que la resta de membres de la Plataforma Estatal d'Infermera Escolar (Fòrum Espanyol de Pacients, FEP, Sindicat Independent de l'Ensenyament Públic ANPE, i Federació Espanyola de Diabetis, FEDE), recalca la importància de comptar amb infermeres i infermers en els centres educatius per a poder atendre les seves necessitats.

Des de la Plataforma Estatal d'Infermera Escolar es recorda que, encara que l'epilèpsia afecta a tots els grups d'edat, la seva incidència és major en nens i adolescents, per la qual cosa la possibilitat de comptar amb un professional d'Infermeria en el centre educatiu en el qual passen gran part de la seva jornada diària només comporta beneficis, no només per a l'afectat sinó també per als seus familiars i la resta de la comunitat educativa.

 Un altre aspecte sobre el qual cal continuar treballant, i en el qual les infermeres i infermers també col·laboren amb la seva labor d'informació i sensibilització, és en el de desestigmatizar una patologia que durant molt de temps ha estat associada a creences falses que encara no estan superades, com el que pogués ser contagiosa o perillosa, conclouen des del Sindicat.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari