SATSE Catalunya es consolida com força sindical decisiva a l’Institut Català de la Salut

28 març 2019

L'Organització és l’única formació entre les presents a la Mesa Sectorial que ha augmentat en número de vots i la seva presència en delegats

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

A les eleccions sindicals de l’Institut Català de la Salut (ICS), que van tenir lloc ahir, el Sindicat d'Infermeria, SATSE, ha obtingut un gran resultat, ja que és l’única formació sindical de la Mesa Sectorial de Sanitat, que ha augmentat en número de vots i delegats. Amb un total de 61 delegats, el Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya, es consolida com a una formació representativa i decisiva a la sanitat pública catalana.

“Amb la seva confiança, els professionals han validat la feina que hem fet als darrers anys” asseguren fonts de SATSE. l’Organització llegeix aquest augment de representativitat com “una responsabilitat envers la infermeria, la fisioteràpia i tots els que conformem la sanitat pública”. SATSE ha volgut expressar el seu agraïment als votants i ha destacat que el seu suport suposa “un nou impuls per a continuar defensant, amb més afany si cap, a la professió”. 

D’ara en endavant, amb més força

“Ha arribat el moment que la professió avanci de nou, i gràcies al suport que els professionals ens han donat amb el seu vot tindrem a partir d'ara més força per a reclamar en totes les meses i òrgans de negociació la millora de les condicions laborals i professionals d'infermeres, infermers i fisioterapeutes. D'aquesta forma, els ciutadans rebran una atenció sanitària de major qualitat”, assenyalen des de SATSE.

L'augment de les plantilles d'infermeria i fisioteràpia fins aconseguir unes ràtios adequades constitueix la principal prioritat de SATSE i, per això, reforçarà la seva acció sindical a partir dels pròxims mesos per a aconseguir que l’Institut Català de la Salut acabi, d'una vegada per sempre, amb l'actual situació. Així mateix, SATSE posarà tot la seva obstinació per a aconseguir la recuperació de tots els drets laborals perduts en els anys de crisis, entre ells, i especialment la jornada setmanal de 35 hores. A més, té com a objectius el reconeixement del solapament de jornada com a temps efectiu de treball, la creació d'un itinerari laboral que permeti la millora progressiva de les condicions de treball, la carrera professional dels interins, l’estabilitat en la contractació, l'accés voluntari a la jubilació parcial i anticipada sense pèrdua econòmica, la classificació professional d'infermeres i fisioterapeutes en el Grup A sense distincions i aconseguir el desenvolupament i implantació efectiva de les Especialitats d'Infermeria.

 

D'igual manera, des del Sindicat d'Infermeria s'impulsarà el paper de l'Atenció Primària en el sistema sanitari; es combatrà l'agressió i privatització que suposa la mal anomenada “Farmàcia Comunitària” i s'exigirà la implantació progressiva de la figura de la infermera escolar, amb adscripció al centre de salut però amb dedicació exclusiva en el centre escolar de referència.

 

També es promourà la implementació d'entorns laborals segurs que preservin la salut dels professionals, amb majors mesures de protecció en bioseguretat i de les professionals embarassades o en període de lactància, el control del maneig de medicaments perillosos i l'aprovació d'una llei que articuli la prevenció i l'abordatge contra les agressions als professionals per al conjunt de l'Estat.

 

Finalment, i com sempre ha fet la nostra Organització, seguirem potenciant la visibilitat del rol de la infermera i la seva importància dins del món sanitari.

Galeríes Multimèdia

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari