Les infermeres i infermers aixequen la seva veu: “Volem cuidar-te com mereixes”

09 maig 2019

El Sindicat d'Infermeria, SATSE Catalunya, celebra aquest any el Dia Internacional de la Infermeria fent una crida a administracions públiques, partits polítics i a la societat en el seu conjunt, perquè es garanteixi la seguretat en l'atenció sanitària catalana, fent possible que les infermeres i infermers puguin prestar unes cures de qualitat dedicant als seus pacients el temps que sigui necessari per a atendre'ls.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Com cada any, SATSE aprofita la celebració del Dia Internacional de la Infermeria per a destacar la labor de les infermeres i infermers com a agents principals de la cura de la salut de la ciutadania i per a què el treball dels professionals d'Infermeria sigui cada vegada més valorat i reconegut per la societat en el seu conjunt.

Sota el lema 'Volem cuidar-te com mereixes' se celebrarà a Catalunya el Dia Internacional de la Infermeria per a fer arribar a la població el fet que per a les infermeres la prioritat són els pacients i que  desitgen prestar la millor atenció i cures.

SATSE destaca que les infermeres estan obligades a realitzar les seves activitats sense poder dedicar el temps que, segons la seva formació i coneixements, haurien de prestar als seus pacients. Així ho declaren més del 86 per cent dels professionals en l'estudi “Percepció d'estrès en els professionals d'Infermeria a Espanya”. D'igual manera, l'actual sobrecàrrega assistencial a la qual es veuen sotmesos impedeix a més d'un 61 per cent finalitzar les tasques que han de realitzar en el seu torn de treball i més d'un 55 per cent assegura que prolonga el seu torn de treball per a poder finalitzar-les.

Sobre aquest tema, el Sindicat apunta que, encara que les infermeres i infermers s'esforcen i aconsegueixen atendre els seus pacients, si disposessin dels recursos humans i el temps necessari podrien prestar una atenció sanitària de major qualitat que comportaria una major seguretat i satisfacció dels pacients i una menor deterioració de la seva salut i de l'estrès que sofreixen. També influiria en la disminució d'efectes adversos en els pacients i en una major satisfacció amb el sistema sanitari.

Més infermeres i infermers

D'igual manera, totes les activitats contemplades pel Sindicat amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria són una crida d’atenció a l’administració catalana per a què acabi amb el dèficit de plantilles infermeres que hi ha en Institut Català de la Salut.

Sobre aquest tema, des de SATSE es recorda que a Catalunya es necessiten 22.960 infermeres per a aconseguir, almenys, la mitjana europea. La mitjana als països del nostre entorn és a prop de nou professionals d'Infermeria per 1.000 habitants, mentre que a Catalunya la ràtio és de 3,8 per 1.000 habitants.

Amb aquest mateix objectiu, el Sindicat d'Infermeria continua recollint signatures a Catalunya per a aconseguir que en el Congrés dels Diputats s'aprovi una Llei que garanteixi la seguretat de l'atenció al pacient, exigint a l'Institut Català de la Salut que no se superi la ràtio adequada de pacients per cada infermera/o.

En el Dia Internacional de la Infermeria 2019, des de l'organització sindical es recorda que invertir en les infermeres/us i en la prevenció i promoció de la salut és estalviar milions d'euros al nostre sistema sanitari (baixes laborals, tractaments en patologies cròniques, benestar psicosocial, etc.)

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari