Les infermeres catalanes treballaran 8 dies “de franc” durant l’any 2019

30 abril 2019

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya ha posat de relleu la necessitat d’una normativa comú a tot el sector concertat (SISCAT) que obligui a les empreses a reconèixer el temps que infermeria dedica, un cop finalitzada la seva jornada, a passar informació sobre els pacients als professionals del proper torn. El Sindicat ha calculat que a finals d’aquest any 2019, les infermeres d’hospital del SISCAT, hauran invertit 3.960 minuts en fer aquest canvi de torn, el que significa 66 hores de feina no reconeguda.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

“Si fem el sumatori, resulta impactant. Estem regalant-li a l’empresa vuit dies sencers, ja que no és un fet puntual sinó que és una pràctica diària i necessària per a mantenir la continuïtat assistencial dels pacients” explica la representant de SATSE a la xarxa concertada SISCAT, Xesca Martín. La infermera recalca que el solapament de torns és l’única forma de donar una seguretat assistencial ja que “no treballem amb màquines, sinó amb persones malaltes”.

Un estudi pendent

Des del Sindicat es reconeix que el nou pacte signat amb la Patronal, el II Conveni Col·lectiu SISCAT, inclou la promesa de realitzar un estudi sobre aquest temps de solapament. “Està bé fer un estudi, però sobretot és imprescindible que hi hagi un compromís de regulació sobre el solapament a tot el sector” afirma la responsable de SATSE al SISCAT.  Segons Martín, “qualsevol que conegui mínimament la feina d’infermeria veu que als serveis on es treballa per torns és imprescindible dedicar un temps de comunicació entre els que marxen i els que entren”. La delegada afirma que les empreses “saben que els professionals sanitaris posem la seguretat del pacient per endavant de qualsevol cosa i d’això se’n aprofiten”.

La proposta de SATSE Catalunya és simple, demanen que sigui obligatori a totes les empreses sanitàries de Catalunya que els torns d’infermeria es solapin. “Cal que les empreses tinguin aquesta obligació en negre sobre blanc, i que els nostres horaris s’adaptin a aquest solapament de torns” explica Martín. La delegada fa una crida a la ciutadania demanant el seu suport ja que “només cal pensar en el què voldríem per nosaltres mateixos si estiguéssim ingressats a un hospital. Crec que tothom preferiria tenir la certesa de que la infermera que tot just entra per la porta ha estat informada de tot allò que necessita per a poder donar-nos una assistència de qualitat”.  La responsable de SATSE al SISCAT recorda que “si la infermera dedica temps a rebre la informació prèvia sobre els pacients que tindrà al seu càrrec, la seva resposta pot ser ràpida i immediata des del minut zero del seu torn”.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari