La manca d'infermeres, protagonitza el I Fòrum de diàleg professional a Catalunya

21 setembre 2018

El Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya va assistir aquesta setmana al I Fòrum de diàleg professional, una cimera en el qual s'han trobat representants de totes les disciplines sanitàries, patronals i administració.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Aquesta serà la primera d'una sèrie de reunions que es realitzaran amb vista al fet que, en un any, els integrants del sector trobin solucions als problemes de la Sanitat catalana. El primer diagnòstic de la situació ha passat per delimitar quatre problemes clau: la falta d'infermeria, l'atenció primària, la distribució territorial desigual dels recursos sanitaris i l'adequació de l'oferta universitària amb la realitat assistencial.

Entre l'esperança i l'escepticisme

Segons Montse Peña, Secretària General Autonòmica de SATSE Catalunya, “els ànims fluctuen entre l'esperança i l’escepticisme”. El Sindicat sempre ha demanat el diàleg entre tots els agents del sector i en aquesta ocasió les reunions tindran en compte no només a totes les professions sanitàries, sinó a tots els grups de decisió: des d'organitzacions fins a universitats. “Aquest ampli espectre permetrà tenir en compte els punts de vista dels que vivim el dia a dia, però també dels que preparen el futur” assegura Peña.

L'escepticisme sorgeix més aviat “de passades experiències, en les es concatenen reunions i no s'arriba a solucions concretes i pràctiques” explica Peña, que exigeix que aquesta vegada “es prenguin mesures reals i tangibles, que solucionin la precarietat i els dèficits”.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari