La “inversió” en professionals centra la primera reunió de SATSE Catalunya amb la nova Consellera de Salut

12 juliol 2018

“Cal invertir en professionals per recuperar i assegurar el nostre sistema sanitari”, aquest és el missatge que els representants de SATSE Catalunya van fer arribar ahir al matí a la nova Consellera de Salut, Alba Vergés i a la Secretària General del Departament de Salut, Laura Pelay. Per part del Sindicat van ser-hi presents la Secretària Autonómica de SATSE Catalunya, Montse Peña, la Secretària d’Organització de SATSE Catalunya, Mª Jesús Figueroa i la Responsable de Formació de SATSE Catalunya, Rosa Prat.  Durant la reunió, les representants, van transmetre l’opinió del Sindicat sobre els temes d’actualitat sanitària i van presentar un decàleg amb propostes per a millorar el sistema. 

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

“Ens hem trobat amb una persona receptiva, que ha escoltat les nostres peticions.” ha assegurat la responsable de SATSE Catalunya, Montse Peña, que ha afegit que la reunió “és una primera presa de contacte, però a partir d’aquí caldrà treballar per a assolir objectius reals ”.

Pensar en els professionals

Un dels assumptes que més mal està fent al nostre sistema sanitari és la manca de professionals, tant pel que fa a la necessitat d’augment de plantilles com per la fuga de joves infermeres cap a l’estranger. “Hem demanat més inversió en professionals” explica Peña, que ha posat l’accent en el sector sociosanitari. “Com que la població està cada cop més envellida, creiem que fomentar l’atenció sociosanitària és el futur, però el problema és que manquen infermers en aquest tipus de centres” assegura la representant dels treballadors. Les condicions laborals de la infermeria sociosanitària son pitjors que les d’altres sectors, a més de haver de treballar al càrrec d’un gran número de pacients per cada professional. “Les infermeres prefereixen anar a Anglaterra que quedar-se a casa treballant en aquestes condicions”, sentència Peña.

Un altre assumpte d’actualitat que s’ha posat sobre la taula ha estat el procés de negociació obert per un nou Conveni SISCAT (Centres d’activitat concertada), que actualment es troba en una situació d’aturada per temes com el reconeixement del solapament o la equiparació de condicions entre els treballadors de primària i hospitals.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari