La Infermeria escolar catalana reivindica la seva presència als centres educatius

19 abril 2018

Les  infermeres escolars catalanes s’han donat cita a Barcelona, a l'II Congrés d'infermeria i salut escolar, organitzat per l'Associació catalana d'infermeria (ACISE). A l'esdeveniment no podia faltar un representant del Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya, ja que ambdues organitzacions caminen en la mateixa línia reivindicativa.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

David Oliver, delegat de SATSE Girona en atenció primària, va ser l'encarregat de donar veu al sindicat. Durant la seva intervenció va assegurar que “la presència de la infermeria a les escoles catalanes hauria de ser obligatòria, hauria de ser bàsic per a què un centre educatiu es posi en funcionament, no una cosa testimonial com és avui dia”.

El portaveu de SATSE Catalunya va intervenir al costat de representants d'altres organitzacions que van exposar el seu punt de vista sobre l'estat de la professió al món de l'educació i les seves propostes de projecció per al futur. Segons David Oliver, en les últimes dècades s'han fet avanços i programes com el de “Salut i Escola” que han “ajudat al fet que la comunitat escolar entengui el paper de la infermera en un col·legi”. Tot i així Oliver va assegurar que la presència d'una professional “unes poques hores i de forma compartida amb l'atenció primària, no és l'objectiu”. SATSE Catalunya advoca per la integració de la infermera com un professional més adscrit al centre que a més d'assegurar una correcta primera atenció i una intervenció biopsicosocial diària en nens i adolescents, tingui un paper docent integrat en el currículum educatiu.

Tallers i ponències

L'organitzadora del Congrés, ACISE, és una de les associacions catalanes i europees que més ha treballat aquest aspecte de la infermeria escolar, fins i tot preparant la programació per a una assignatura d'educació per a la salut. Segons l'associació “és necessària la implantació d'un programa d'educació per a la salut a l'escola i l'institut per poder millorar la salut integral dels nens i nenes mitjançant la promoció d'hàbits saludables, la prevenció de riscos i, en definitiva, educar tant nens com adolescents per a què tinguin els coneixements bàsics en salut”.

A més de les ponències i taules de debat, el Congrés va oferir la possibilitat de realitzar diversos tallers pràctics que van comptar amb experts multidisciplinaris. Temes com el bullying (assetjament escolar), la celiaquia o les lesions relacionades amb la dependència en la infància, van ser alguns dels temes que es van tractar.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari