La infermeria catalana es va concentrar en contra dels pressupostos generals de l'Estat

27 setembre 2012

La nova congelació salarial i la tassa de reposició de fins al 10% indigna al col·lectiu. SATSE participa junt amb les altres formacions sindicals en la Plataforma Sindical Unitària, que ha signat un manifest en defensa dels empleats  públics

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

La infermeria catalana està “desbordada i deprimida” asseguren des del Sindicat d’Infermeria de Catalunya SATSE, que va convocar a tot el col·lectiu a una gran concentració el dia 28 de Setembre  enfront de la Delegació del Govern amb motiu de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat.

El Sindicat, que es va manifestar junt amb la Plataforma Unitària Sindical de Catalunya, ha assegurat que davant la confirmació de la tercera congelació salarial pels funcionaris i la tassa de reposició de fins al 10% en Sanitat els professionals del sector “ han d’aixecar-se i lluitar per preservar una atenció sanitària pública que està perillant per culpa de decisions polítiques errades”.

Tassa de reposició inacceptable
El Sindicat explica que l’oferta d’ocupació pública que es planteja “és irrisòria i contraproduent, tant per a l’atenció que es pot donar a l’usuari com per l’economia del país en general”. SATSE explica que “la infermeria catalana porta anys treballant molt per sota dels ràtios europeus i la no reposició augmentarà encara més la càrrega assistencial dels professionals”. “No es poden retallar més aquests ràtios” expliquen des del Sindicat d’Infermeria “ja que estem molt a prop del perill de no poder assegurar una atenció correcta”.

D’altra banda SATSE creu que “disminuir fins a aquest extrem la tassa de reposició no ajuda a reactivar l’economia i crear ocupació nova”. Les infermeres asseguren que s’estan “perdent molts professionals joves que marxen del país perquè no tenen opcions a Catalunya” i considera que “això és una gran pèrdua econòmica ja que hem invertit molts diners en la seva formació”.

 

 

Estabilitat econòmica

Pel que fa a la nova congelació salarial, i tot i les promeses de manteniment de les pagues extres de l’any vinent, el Sindicat assegura que “els empleats públics hem perdut fins a un 30% de la nostra massa salarial i estem patint una inseguretat econòmica extrema”. Les infermeres expliquen que no tenen “confiança en l’actual executiu pel que fa a les seves promeses” i asseguren que “donat els antecedents de les administracions autonòmica i estatal ja no podem estar segurs de que compliran res del que diuen”.

Concentració de la Plataforma Sindical Unitària en contra de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat

Dia: 28 de Setembre

Lloc: Delegació del Govern

C/ Mallorca, 278, Barcelona

 Hora: 13h 

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari