“Ha augmentat el número de places EIR a Cataluña, però segueix sent totalment insuficient” diu SATSE

17 juny 2019

Arrel de la presentació de les places de Formació Sanitària Especialitzada a Catalunya, el Sindicat d’Infermeria SATSE ha volgut aclarir que “tot i que l’augment de places ha estat significatiu (199 places, un 12,4% respecte l’any passat) les places segueixen sent totalment insuficients per a les necessitats catalanes”.  El Sindicat ha explicat que “cal possibilitar que els nostres professionals joves s’especialitzin, però també cal reconèixer aquest esforç quan s’arribi al món laboral”. És per això que SATSE demana que els infermers amb especialitat tinguin un lloc de treball on la seva formació “estigui reconeguda i degudament remunerada”.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

D’altra banda, el Sindicat ha celebrat que s’ofereixi la possibilitat de realitzar l’especialització en infermeria del treball a Catalunya, tal i com s’ha fet en altres comunitats. Tot i així assegura que “l’oferta és testimonial” ja que considera que dues places no poden “de cap manera respondre a les necessitats del món laboral català”.

Especialització, també al món del treball

El Sindicat d'Infermeria també ha ressaltat que les especialitats infermeres s’haurien de “reconèixer i remunerar adequadament, en funció de la formació, treball i competència del professional”.  “Cal pensar que els infermers que realitzen aquests estudis ja tenen el seu grau i estan adquirint dos anys més de formació específica” expliquen des de SATSE. “Aquests joves acaben l’EIR i surten a un mercat laboral on molt probablement se’ls contractarà amb les mateixes condicions i polivalència que als no especialitzats” aclareix el Sindicat i afegeix que “si volem tenir un cos d’infermeria especialitzat, no podem deixar que això passi”.

D’altra banda, assegura SATSE, “és imprescindible que existeixin llocs de treball catalogats com a específics de cada especialitat, i possibilitar l'accés voluntari a la plaça d'especialista a través d'un sistema extraordinari per a aquells professionals d'Infermeria que ja ocupen aquestes places i disposin del títol d'especialista corresponent, sense fer diferenciació en funció de la via d'obtenció de l'especialitat”.

Proves via extraordinària

Cara al Ministeri, el Sindicat reclama la celebració urgent de la prova d'avaluació de la competència per a que les persones que tenen anys d’experiència a primària puguin obtenir el títol d'Especialista d'Infermeria Familiar i Comunitària per la via excepcional. A més, demana l'aprovació del programa formatiu de l'Especialitat d'Infermeria de Cures Mèdic-Quirúrgiques.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari