Els treballadors del SISCAT reclamen recuperar les condicions laborals anteriors a les retallades

09 octubre 2018

Els sindicats de la Mesa de Negociació del sector concertat català han convocat avui una concentració a les portes del Departament de Salut, a la qual han assistit diversos centenars de delegats sindicals. L'objectiu, reivindicar que se'ls apliquin les millores laborals que s'han pactat per als treballadors de la sanitat pública. “Les retallades se'ns van aplicar anys enrere com si fóssim treballadors públics, en canvi ara no ens afecta la recuperació d'un percentatge del salari i el cobrament del cent per cent de les baixes” ha assegurat Xesca Martín, Responsable del SISCAT de SATSE Catalunya.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Des del sector de la infermeria, el Sindicat SATSE recorda que la norma que regeix el sector segueix en situació de ultraactivitat i que, durant les negociacions del proper Conveni, les patronals encara no han volgut parlar sobre cap mesura que tingui cost econòmic. Arran d'aquesta negativa, les organitzacions sindicals han convocat aquesta concentració, a més de lliurar un manifest en les dependències del Departament de Salut on s'han reunit amb representants de l'Administració.

Situació límit

Durant la reunió, els representants de la Conselleria s'han compromès a traslladar a la patronal (Unió Catalana d'Hospitals, Consorci de Salut i Social de Catalunya i ACES) la necessitat que els treballadors de la concertada percebin la recuperació salarial del 1’95%, tal com passa en el sector públic. “No pot ser que quan es tracta de retallades salarials se'ns tracti a tots igual, i quan hi ha una recuperació no sigui el mateix” protesta la responsable del sector en SATSE Catalunya, Xesca Martín, que ha avisat que, si en les properes reunions les patronals “no entren en raó, passarem a mobilitzacions de major envergadura”.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari