Els treballadors del SEM exigeixen l’augment salarial aprovat aquesta setmana al Parlament

10 maig 2019

El Ple del Parlament ha aprovat part d’una moció que obliga a la Direcció del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a incloure al proper Conveni Col·lectiu l’augment salarial del 2’25% que estableix el Decret Llei 3/2019 per a la funció pública, a més dels drets consolidats durant la vigència de l’anterior Conveni.  Arran d’això els Comitès d’empresa del SEM, integrat entre altres formacions per AMIC (Agrupació de Metges i Infermers de Catalunya) han volgut ressaltar que a la cambra  “es va reforçar el nostre dret a rebre el mateix augment salarial que la resta del sector públic”.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Aquesta setmana, els dies 7 i 8 de Maig, els professionals del SEM han fet vaga com a conseqüència de l'incompliment de part del seu Conveni Col·lectiu vigent i per la negativa de la direcció a aplicar l’increment retributiu establert al Decret 3/2019. “Volem posar de manifest el poc interès per part de la direcció de l’empresa SEM en la negociació i resolució del conflicte” expliquen des de la part social. Els representants dels Comitès asseguren que “com a prova de bona fe, hem demanat reunió en reiterades ocasions per tal d’arribar a acords que permetin tancar aquesta crisi i , a data d’avui, la direcció de l’empresa continua demorant i dilatant en el temps les reunions amb el comitè sense fer cap proposta concreta”.

La moció al Parlament

El Parlament de Catalunya, en sessió del ple amb data 09 de Maig de 2019, va aprovar els punts 10 i 11 de la moció 82/XII sobre Transport Sanitari i els Serveis d’Emergències, Núm. expedient 302-00096/12 amb 123 vots a favor i 3 abstencions, amb el següent text:

Punt 10. Garantir que en la finalització del procés de negociació del Conveni Col·lectiu del SEM, la proposta retributiva de la part ocupadora sigui com a mínim els increments retributius aprovats al Decret Llei 3/2019 i els drets consolidats al Conveni Col·lectiu pels anys 2015 – 2017. Com a element de bona fe en la negociació col·lectiva, i en compliment de l’esperit i la finalitat de l’article 6 del Conveni Col·lectiu del SEM, amb el rebut de salaris del mes de Juny i per cada mes i a cada paga extraordinària fins nou acord col·lectiu s’incorporarà un «a compte» coincident amb l’increment establert al Decret Llei 3/2019.

Punt 11. Repetir durant aquest any l’informe de l’AQUAS sobre el model de transport sanitari integral, usant els mateixos ítem que el primer que es va fer, publicat el 31 de Maig de 2016, sobre l’aplicació de l’actual model. Lliurar el nou informe de la Comissió de Salut del Parlament abans d’acabar l’any 2019.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari