El Sindicat d’Infermeria crida a fer concentracions davant de les portes dels centres sanitaris

06 març 2018

SATSE recorda que el 85% de les infermeres són dones, pel que la igualtat de gènere és un tema en el que la organització està molt implicada. Sota el lema “Sóc dona, Sóc Infermera”, les concentracions reivindicaran la necessitat de donar visibilitat al paper de la dona i de la professió a la societat. La Organització dona suport a la manifestació del dia 8 de març a les 18:30h que començarà a l’Avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya ha convocat, pel proper 8 de Març Dia Internacional de la Dona, a concentracions a les portes dels centres sanitaris per reivindicar la igualtat entre homes i dones. “Sóc dona, sóc infermera” serà el lema sota el que es concentraran les professionals a tota la sanitat catalana. La Organització ha optat per aquesta via de protesta per tal de poder implicar al major nombre de professionals: homes i dones.  

El Sindicat treballa tot l’any per la implantació de polítiques d’ocupació i igualtat al treball, a més de vetllar per la compatibilitat de la vida laboral i professional de la dona. “Som una professió feminitzada, les dones que duen a terme la nostra feina arriba al 85%” asseguren des de SATSE, pel que “els temes de conciliació, embaràs i altres que solen afectar a la dona ens preocupen”. A això suma el fet que “creiem que tant per part de les gerències, com per la societat en general, s’han de normalitzar els permisos derivats de tenir fills pels homes” i afegeix “ja no estem parlant del permís per paternitat, sinó de què sigui sempre la dona qui demana permisos per cura de fills, dies de vacances o lliures per a atendre qüestions familiars”.

La infermeria i el seu paper social

El Sindicat també vol aprofitar aquest dia per a reivindicar el paper de la infermera en la igualtat entre homes i dones a través de la seva eina d’educació sanitària. “Part de la nostra tasca, tant a escoles com al CAP, és l’educació sexual i afectiva dels nens i adolescents” expliquen i asseguren que a través d’aquesta competència ajuden a que la societat plantegi les relacions de parella des de la igualtat de gènere. 

SATSE també vol insistir en el paper de la infermeria com a eina de detecció primerenca de possibles casos de violència de gènere i, fins i tot, la seva prevenció. “Les infermeres som la porta d'entrada al sistema sanitari de moltes dones que pateixen violència i que amb freqüència van a la consulta d'infermeria per altres raons” expliquen des de SATSE. “És necessari que tinguem una bona formació, que sapiguem detectar els senyals que poden indicar-nos que la persona està sofrint maltractaments i tenir les eines per poder escoltar, acompanyar, guiar i orientar a aquestes dones” asseguren.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari