El Govern aplicarà el topall màxim que s’autoritza per les IT

26 setembre 2012

Al Juliol el Govern central va aprovar una llei (Reial Decret Llei 20/2012) que imposava a totes les autonomies una rebaixa de les retribucions que reben els seus empleats públics quan estan de baixa per incapacitat temporal (IT). El text estableix un mínim equiparable al que ingressa un treballador en règim laboral i un màxim fins on cada administració pot decidir el que cobraran els seus funcionaris. Les administracions tenen fins al 16 d’octubre per a prendre una decisió, ja que independentment de que arribin o no a un acord amb els representants dels treballadors, la llei entrarà en vigor. A Catalunya, el Govern ha proposat que el seu funcionariat rebi el màxim permès per la llei, el que no vol dir el 100% de la retribució, ahir es va aprovar l’Acord de Govern que ho permetrà.

FES CLICK AQUÍ PER LLEGIR EL DECRET LLEI PEL QUAL S'HA APROVAT

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El  Govern ha aprovat el decret llei sobre millores de la prestació econòmica d’incapacitat transitòria (IT) del personal al servei de l’Administració de la Generalitat, del seu sector públic i de les universitats públiques catalanes.  Abonant els complements fins als topalls màxims previstos per la llei amb la intenció de no penalitzar les malalties de llarga durada. 

Què es cobrarà?

A partir de la data establerta per la llei, els funcionaris catalans cobraran el màxim autoritzat per Reial Decret Llei mentre pateixin una incapacitat temporal. Des del primer al tercer dia de baixa, es cobrarà el 50% de la retribució; del quart al vintè dia, ambdós inclosos, el 75% del sou, i a partir del dia 21 i durant tot el període d’incapacitat temporal, es percebrà el 100% de la retribució.

Cal recordar que en l’àmbit de l’Administració de Catalunya i del seu sector públic, la Llei 5/2012, de mesures fiscals, financeres i administratives establia fins al moment que durant els tres primers mesos de baixa laboral es percep el 100% de la retribució i que, a partir del dia 91 es percep el 75% de la base reguladora d’acord amb el règim general de la Seguretat Social. 

Supòsits excepcionals

L’Acord inclou com a supòsit excepcional les baixes per IT que es produeixin durant l’embaràs, així com les baixes motivades per situacions de violència de gènere degudament acreditades. Per tant, en cas d’incapacitat temporal, en aquests supòsits, es cobraria el sou al 100% durant tota la baixa laboral. D’altra banda, en el supòsit d’incapacitat temporal per contingències professionals no hi ha cap modificació i es mantindria la retribució completa, com fins ara.

Baixa IT

Contingències Comunes 

Mínim RDL Màxim RDL Acord del Govern
Dia 1 a 3 O% 50% 50%
Dia 4 a 20 60% 75% 75%
A partir del dia 21 75% 100% 100%
Baixa IT Contingències Professionals Mínim Màxim Acord del Govern
A partir del dia 1 75% 100% 100%

 

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari