Concentració a favor del II Conveni SISCAT

21 març 2019

Unes cinc centes persones s’han concentrat avui front al Parlament de Catalunya, per protestar contra la situació plantejada per les darreres accions de les Patronals del Sector Sanitari Concertat (SISCAT) que han trencat el marc legal i legítim de negociació posant en risc la efectivitat dels acords assolits a la negociació del II Conveni  SISCAT. "No és de rebut que estiguin negociant per fora del Conveni, ja que si hi ha recursos per introduïr millores aquestes han de ser per tots. No podem acceptar que ens considerin a tots treballadors de segona" assegura Xesca Martín, Responsable de SATSE al SISCAT.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Els representants de SATSE i dels demés sindicats convocants i signants del Conveni, s’han reunit amb diputats de diversos grups parlamentaris i amb la Consellera de Salut, Alba Vergès per a fer-los-hi arribar el malestar del col·lectiu. Al acabar, Vergès ha volgut parlar amb els manifestants i ha assegurat que entén el Conveni com a marc de negociació. També ha advertit que no hi existeixen noves partides pressupostàries per part del Departament per a millorar el Conveni signat al novembre del 2018.

Correjant consignes com "un sol Conveni, una sanitat" o "si hi ha diners, han de ser per tots", els manifestants han demostrat el seu malestar amb la situació provocada per l'acord extra conventual. 

El Conveni

Aquest conveni sectorial, que afecta a gairebé 50000 treballadors, va ser signat el passat mes de novembre, després de més d’un any de negociacions. El Sindicat d’Infermeria SATSE reivindica que el “Conveni del SISCAT sempre ha estat l’eina per garantir els drets econòmics, socials i laborals de tots els treballadors i treballadores” i afegeix que per això el defensaran “com l’únic instrument per fixar  les condicions de treball i ocupació dels treballadors i treballadores del  sector sense discriminar cap col·lectiu”.

Galeríes Multimèdia

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari