Arrenca la recollida de signatures per garantir per Llei una atenció segura i de qualitat

07 novembre 2018

El Sindicat d'Infermeria, SATSE Catalunya, ha iniciat als centres sanitaris i altres llocs de Catalunya unarecollida de signatures per a què el Congrés dels Diputats debati una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que busca garantir per llei un nombre màxim de pacients per cada infermerai oferir així una atenció sanitària més segura i de major qualitat.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Després d'iniciar la recollida de signatures en hospitals, centres de salut i llocs cèntrics de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, SATSE seguirà recaptant el suport de professionals i ciutadans al llarg dels proper mesos fins a obtenir, almenys, les 500.000 signatures necessàries per a què al Parlament espanyol abordi la Iniciativa Legislativa Popular. També s'han instal·lat taules i punts informatius en la resta de comunitats autònomes i províncies.

Aquesta recollida de signatures s'inclou dins de la campanya d'informació i sensibilització social de SATSE que, sota el lema “La Sanitat que mereixem. Llei de ràtios infermeres”, té l'objectiu general d'augmentar les plantilles infermeres i que deixin d'estar “en número vermells” respecte a Europa pel que fa al número d'infermeres o per 1.000 habitants.

De manera paral·lela a la recollida de signatures, l'organització sindical mantindrà en properes dates reunions amb responsables de la Conselleria de Salut, partits polítics, institucions i altres col·lectius d'interès, com a associacions de pacients, per a que se sumin en aquesta iniciativa. També serà traslladada al parlament autonòmic, diputacions i ajuntaments.

La campanya “La Sanitat que mereixem. Llei de ràtios infermeres” inclou, a més, la difusió de diferent material informatiu (cartells, fullets explicatius, adhesius…), vídeos temàtics, així com el desenvolupament d'estratègies específiques de comunicació online i offline.

 

Primer país europeu

En cas d'aprovar-se la Llei plantejada per SATSE, Espanya es convertiria en el primer país europeu i dels primers del món a comptar amb una legislació específica que reguli l'assignació d'un numero màxim de pacients per cada infermera. D'aquesta forma, s'evitarà que en cada CC.AA. i província estableixi el número d'infermeres de les seves plantilles en funció de criteris diversos en els quals s’aplica més l'interès per l'estalvi econòmic que la millora de la qualitat de les cures.

La Llei elaborada per SATSEestableix que als hospitals de Catalunya, com a regla general, hi hagiun màxim de sis pacients per cada infermera,podent-se assignar fins a vuit, ials centres de salut l’assignació de poblacióper cada infermera o infermer no haurà de superar mai els1.500 habitants.

Segons les dades reflectides en un recent estudi fet públic per SATSE,a Catalunya, un professional d'Infermeria pot tenir fins a 18 pacients en una planta d'hospital.Així mateix,Catalunyaes troba molt lluny de la mitjana de països europeus quant a nombre d'infermeres per habitant, ja que la ràtio d'aquests professionals per1.000 habitants és 5,74mentre que aEuropaés8,8infermeres per mil habitants.

Galeríes Multimèdia

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari