Ajornada la vaga del SISCAT

02 abril 2019

Els sindicats convocants de la vaga dels dies 3,4 i 5 d'abril decideixen ajornar la mateixa pels dies 18, 19 i 20 de juny.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

SATSE, junt als altres sindicats convocants de la vaga d’ahir a la sanitat concertada, l’han ajornat després que se’ls hagi comunicat la convocatòria “immediata” de la mesa negociadora del conveni.

En un comunicat conjunt, destaquen que se’ls ha reconegut que el conveni és “l’únic instrument legítim” per establir les condicions del sector. Aquest reconeixement, així com la protecció de l’eficàcia dels acords que s’inclouen al Conveni, eren els principals motius de conflicte.

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya assegura que l’ajornament s’ha realitzat amb “ànim de trobar solucions” dins del marc la negociació col·lectiva. “Els tres sindicats ens donem un marge per poder restablir ponts” expliquen des de SATSE, el que suposa aquest ajornament fins als dies 18, 19 i 20 de juny

El perquè del conflicte

Després d’un any de negociació SATSE, junt amb CCOO i UGT, va signar el II Conveni Col·lectiu del SISCAT a finals de l’any passat.  Entrat el 2019, un sindicat que representa només a un dels col·lectius sanitaris, va tancar una acords amb les patronals que s’aplicarien només a aquest col·lectiu. Aquí podeu consultar els acords que va signar MC amb les patronals.

SATSE considera que aquests pactes “trenquen el marc legal de la negociació  i posen en risc el Conveni, que és l’instrument de dret aplicable als 50 mil treballadors de la concertada”. A més considera que son una “discriminació injustificada de tracte entre els diferents professionals del sistema” ja que es destinen partides econòmiques a qüestions que no s’han abordat des de la negociació col·lectiva.

A destacar

  • nota de premsa ajornament de la vaga SISCAT

    02 abril 2019 - 192,09 kB Descargar

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari