A Catalunya, s'oferiran 177 places de formació sanitària especialitzada

05 setembre 2018
Examen

 Les especialitats amb un major nombre de places convocades en tota Espanya són Obstètric Ginecològica (llevadores), amb 379, i Familiar i Comunitària, amb un total de 339. A Catalunya se segueix la tendència estatal amb 64 i 55 respectivament.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i les comunitats autònomes han acordat l'oferta de places de formació sanitària especialitzada per a la convocatòria 2018-19. En el cas d'Infermeria, són un total d'1.092 places, un 3,9 per cent més respecte al passat any.

De les 1.092 places convocades, 203 corresponen a l'especialitat d'Infermeria de Salut Mental; 18 a Infermeria del Treball, 339 a Infermeria Familiar i Comunitària, 20 a Infermeria Geriátrica; 379 a Infermeria Obstètrico Ginecològica (llevadores) i 133 a Infermeria Pediàtrica.

A Catalunya són 177 places les que es convoquen, amb la següent distribució:

  •  Infermeria de Salut Mental 39
  •  Infermeria del Treball 0
  •  Infermeria Familiar i Comunitària 55
  •  Infermeria Geriátrica 2
  •  Infermeria Obstètrico Ginecològica (llevadores) 64
  •  Infermeria Pediàtrica 17

 

El desenvolupament de les especialitats

SATSE reitera que el desenvolupament de les especialitats infermeres segueix sent insuficient i desigual al nostre país, la qual cosa genera el lògic descontentament entre els professionals afectats. Per això, una de les demandes principals del Sindicat en les taules de negociació segueix sent que es reconegui a aquests professionals com es mereixen.

En aquest sentit, el Sindicat d'Infermeria ha subratllat la necessitat que els professionals infermers especialistes tinguin plaça reconeguda i remunerada adequadament en funció de la seva formació, treball i competències

Així mateix, subratlla que és imprescindible que es defineixin els llocs de treball que requereixin ser catalogats com a específics de cada especialitat, i possibilitar l'accés voluntari a la plaça d'especialista a través d'un sistema extraordinari per a aquells professionals d'Infermeria que ja ocupen aquestes places i disposin del títol d'especialista corresponent, sense fer diferenciació en funció de la via d'obtenció de l'especialitat.

D'un altre costat, SATSE reclama la celebració urgent de la prova d'avaluació de la competència per a l'obtenció del títol d'Especialista d'Infermeria Familiar i Comunitària per la via excepcional, així com l'aprovació del programa formatiu de l'Especialitat d'Infermeria de Cures Mèdic-Quirúrgiques.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari