Professionals i ciutadans reclamen millorar les condicions laborals a Althaia – Manresa

20 setembre 2022

El Comitè d’Empresa, del que forma part el Sindicat SATSE Catalunya, va organitzar una jornada reivindicativa durant la qual es van recollir signatures i que va culminar en una
concentració, aplegant unes 200 persones.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

“Dignitat per nosaltres, salut per vosaltres” ha estat el lema de la diada de protesta organitzada pels professionals de l’Hospital Althaia de Manresa a través del seu Comitè d’Empresa, del que forma part el Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya. Durant tot el passat divendres els representants dels treballadors van recollir signatures a favor de millorar les condicions laborals del personal sanitari. Per finalitzar la protesta, a les 20 hores, sanitaris i usuaris, es van concentrar a les escales de l’Església del Crist Rei, on es va llegir un manifest de protesta.

La reivindicació volia ser “un crit d’atenció urgent” enfront de “les condicions i actituds gens favorables” que estan patint els treballadors de l’Hospital Althaia de Manresa. Els professionals denuncien que la sobrecàrrega i la pressió assistencial no els hi permet desenvolupar la seva feina amb la qualitat assistencial que voldrien.  Els sanitaris expliquen que “cal equilibrar les càrregues de treball” ja que aquest sobre esforç continuat està afectant la salut de les persones que treballen per tenir cura dels altres. D’altra banda, recorden que els sous que reben no estan a l’alçada de “l’elevat índex de responsabilitat” que tenen i que les polítiques de conciliació familiar de l’empresa tenen grans mancances.

Inversió en salut pública

Els professionals expliquen que en nombroses ocasions han informat a la Direcció dels problemes existents, però que l’única resposta que reben és que “tan sols poden haver millores si s’aboquen més diners a la Salut Pública”.  Els professionals veuen una manca de voluntat i empatia per part de la Direcció i argumenten que a més dels diners, cal un lideratge que “ens acompanyi en el decurs de la professió, amb bons valors, empatia i escolta activa”.

És per això que el Comitè reclama reunir-se amb Direcció i que aquesta s’impliqui en solucionar  els problemes “a curt termini”. “No volem seguir treballant així, i que se’ns avaluï només amb màquines, perquè no som una fàbrica de producció, ni treballem amb números. Som persones que cuiden de la salut d’altres persones” expliquen.

Les signatures

Els representants del Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya a Althaia-Manresa, destaquen que la protesta “ha estat conjunta amb la ciutadania” i que s’han recollit prop de 700 signatures que aniran augmentant durant els propers dies. “Els usuaris estan d’acord amb nosaltres i veuen clar que les condicions en les que nosaltres fem la feina els hi afecten plenament” asseguren les infermeres. En breu, els representants dels treballadors presentaran les signatures a la Direcció d’Althaia amb la voluntat de demostrar que “les infermeres i la resta dels professionals sanitaris tenim al nostre costat als usuaris i ciutadans que depenen de les nostres cures”. 

Galeríes Multimèdia

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari