Coneixes les noves situacions d'IT comuna que introdueix la Llei de salut sexual i reproductiva?

01 juny 2023

Entren en vigor la noves situacions de IT comuna regulades en la llei de salut sexual i reproductiva i d'interrupció voluntària de l'embaràs.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Avui entra en vigor la modificació de la Llei General de la Seguretat Social fruit de la Disposició final tercera de la LO 2/2010, de 3 de març, de Salut Sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, que introdueix tres situacions especials dins dels processos d'incapacitat per contingències comunes:

IT comuna per menstruació incapacitant secundària

És aquella baixa laboral en la qual pugui trobar-se la dona en cas de menstruació incapacitant secundària o dismenorrea secundària associada a patologies prèvies diagnosticades, com ara endometriosis, miomes, malaltia inflamatòria pelviana, adenomiosis, pòlips endometrials, ovaris poliquístics, o dificultat en la sortida de sang menstrual de qualsevol mena, podent implicar símptomes com disparèunia, disúria, infertilitat, o sagnats més abundants del normal, entre altres.
La durada serà mentre duri la simptomatologia i serà abonada des del dia de la baixa en el treball, a càrrec de la Seguretat Social.
En cas de successius processos l'any, no tenen la consideració de recaiguda, cada procés es considera com una IT nova i diferent de l'anterior, malgrat la coincidència de la causa, sense computar a l'efecte del període màxim de durada de la situació d'incapacitat temporal.

IT comuna derivada de la interrupció de l'embaràs voluntària o no
La durada serà mentre la treballadora estigui impedida per a acudir al treball i rebi assistència sanitària del Servei públic de Salut. Abonada des de l'endemà de la baixa per la Seguretat Social i l'empresa haurà d'abonar el salari íntegre del dia de la baixa. En cas que sigui secundari al treball, es considerés accident de treball.

IT comuna de la dona treballadora a partir de la 39a setmana de gestació
La durada es per al període comprès entre el primer dia de la setmana trentena novena de gestació fins al part.Tret que La dona treballadora estigués amb anterioritat en situació de risc durant l'embaràs (cobrant la prestació per aquesta causa), en aquest cas, es manté la situació de risc durant l'embaràs mentre es mantingui el risc. 

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari