SATSE Catalunya exigeix a l’ICS la convocatòria d’una negociació global amb els professionals

08 octubre 2020
Enfermera realiza una prueba PCR del COVID 19 a un hombre

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya ha fet públic un comunicat sobre les diferents mobilitzacions entre les professions sanitàries i no sanitàries a l’Institut Catalá de la Salut (ICS).  Les infermeres asseguren que “cada un dels nostres col·lectius té les seves pròpies reivindicacions,  però treballem espatlla amb espatlla i els greus problemes que té el sistema ens repercuteixen a tots” i per això adverteix a l’ICS que “ha d’escoltar als seus professionals”.

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya reclamala convocatòria d’una negociació global de tots els col·lectius sanitaris per a arribar a un Tercer Acord de la Mesa Sectorialque millori les condicions laborals actuals i l’atenció sanitària que es dona a la població catalana.  A l’actualitat està vigent l’Acord anterior, un text que es  va signar l’any 2006 i que es prorroga anualment des de que va entrar en ultractivitat al 2010. En la darrera dècada només s’ha modificat arran de sentències judicials o per acords presos per posar fi a vagues del personal. “Això vol dir que ens trobem amb unes condicions reguladores caduques i obsoletes que no responen a les necessitats actuals” clamen des de SATSE.

Mancances de la sanitat

Al text s’apunten un seguit de problemes que, segons SATSE Catalunya, s’han fet evidents arran de la crisi del coronavirus però que suposen “escletxes d’un sistema sanitari que fa anys que pateix una manca de pressupost i de professionals”. Segons el Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya treballadors i treballadores de totes les categories es troben “desmotivades” i “escassament remunerades”.

D’altra banda acusa a l’ICS de reaccionar amb lentitud enfront dels problemes, destacant especialment el sistema de substitucions i contractació que qualifica d’obsolets. “És incapaç [el sistema de contractació actual] d’adaptar-se a les necessitats de personal que garanteixin  la seguretat del pacient, i suposa una precarietat i rotació excessiva del personal” asseguren les infermeres. 

A destacar

  • Comunicat SATSE Catalunya

    09 octubre 2020 - 98,63 kB Descargar