Un miler de professionals infermers s’uneixen a la Jornada de Visibilització de la Prescripció Infermera

07 abril 2016

SATSE valora la presència a l’acte del Conseller de Salut, Toni Comín, que suposa “un clar suport al col·lectiu per part de l’executiu català”, però urgeix al Conseller a lluitar per a la Prescripció Infermera al Consell Interterritorial.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Un miler d’infermeres han correjat lemes contra el Reial Decret de Prescripció Infermera i a favor d’un marc legal que els hi permeti “Cuidar-te sense barreres”. Aquest ha sigut el lema de la jornada de visibilització organitzada per la Comissió de Crisi de la Prescripció Infermera, formada per més de 90 entitats, entre les quals es troba el Sindicat d’Infermeria SATSE. El Conseller de Salut, Toni Comín, ha decidit fer acte de presència i donar suport al moviment de les infermeres. El Sindicat troba que “ha estat un molt bon gest, ja que deixa veure clarament el posicionament de la conselleria” tot i així, SATSE, demana del polític que “faci una forta pressió per a la suspensió del RD de Prescripció Infermera durant el Consell Interterritorial del proper dia 13 d’abril”.  

Preacord del Decret Català

D’altra banda el Sindicat també demana a la Conselleria que presenti l’esborrany de proposta per al Decret Català de forma immediata. “Salut i el Consell de Col·legis d’Infermeria porten temps negociant i la setmana passada van fer públic un preacord, amb la promesa de tenir enllestit un esborrany urgentment” recorden des de SATSE. Aquest esborrany encara no s’ha presentat a cap dels organismes representants de la infermeria, expliquen des del Sindicat SATSE.

L’Organització  assegura que el futur Decret català haurà de centrar-se en temes organitzatius i no competencials, ja que “les competències infermeres han de ser iguals a tota Espanya”. El Sindicat també vol veure el text “amb rapidesa” per a poder valorar-lo i donar una opinió ja que segons va explicar el Conseller dijous passat en roda de premsa el text es basarà en l’aplicació de protocols ja existents. El Sindicat demana que es trobi una sol·lució legal al fet que “el RD de Prescripció Infermera no considera vàlids cap dels protocols que no hagin estat publicats al BOE”.

A destacar

  • Manifest de la Comisió de Crisi per la prescripció infermera

    08 abril 2016 - 845,52 kB Descargar

Galeríes Multimèdia

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari