SATSE Tarragona demana al Gerent territorial que faci públics els ràtios de pacients per infermera a la província

28 juny 2017

El Sindicat d’Infermeria SATSE Tarragona ha assegurat  estar “indignat” davant de les declaracions del Gerent Territorial de l’ICS, el Dr. Rafael Gràcia, publicades la setmana passada al Diari de Tarragona. L’administrador assegura que els professionals de la província tenen una càrrega adequada, ja que respon als ràtios amb els que es treballa a Catalunya i que són problemes de “gestió” el que provoca les dificultats de temps i les esperes. El Sindicat ha demanat al gerent que “mostri públicament aquests ràtios amb els que treballa, ja que els que tenim nosaltres demostren que a tot el territori es treballa molt per sota de la mitjana europea”.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Entre altres estudis, el Sindicat posa com exemple el darrer que ha elaborat per OECD, que revela que la ràtio d'infermeres espanyoles per cada 1.000 habitants és de 5,2, molt per sota de la mitjana dels 28 països membres de la Unió Europea que és de 8,4.

Infermeria a Tarragona

La Secretaria Provincial de SATSE Tarragona, Caterina Ródenas, ha expressat el seu enuig davant les declaracions. “M’agradaria saber amb quines plantilles compara les catalanes” assegura la responsable que reconeix que “a partir d’aquest any s’està fent un esforç per millorar la dotació a tot Catalunya, però encara està en fase inicial d’una incipient recuperació de les retallades”. “En tot cas” explica Ródenas, “estem anys llum dels hospitals i centres de primària dels veïns europeus quan els nostres pacients necessiten el mateix temps, cura i atenció de qualitat”.

A més, des del Sindicat, s’apunta al fet que els ràtios no són totalment objectius, ja que cal fer una ponderació d’aquests ràtios depenent de moltíssims variables que afecten a la població atesa (edat, nivell socioeconòmic, cronicitat, pluripatologies, dispersió territorial... ), que fan que el que sembla adequat sobre paper no ho sigui a la pràctica.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari