SATSE signa un pacte amb Salut per crear places i estabilitzar contractes

26 abril 2017

El conseller català de Salut, Antoni Comín, acompanyat de representants de SATSE, altres entitats sindicals, associacions professionals i patronals, ha presentat el Pla de Garantia de l’estabilitat laboral del Departament de Salut. Aquest document es fruit d’un acord entre totes les parts i, a banda de fer un anàlisi de la temporalitat als serveis sanitaris, proposa mesures per millorar la qualitat de l'ocupació. El text gira entorn a la voluntat d’estabilitzar l’ocupació, millorar els contractes i promoure la conciliació laboral.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El document signat plasma el compromís de creació de noves places fixes: 2400 a l’Institut Català de la Salut (ICS), 100 als Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) i 575 als consorcis.  Les places que s’oferirien en aquest concurs de l’ICS, serien a banda de les que en resultin de les 5.500 pendents a l’àmbit Estatal .

Massa treballadors eventuals

A més, la Generalitat ha acceptat l’objectiu de convertir 500 contractes de sanitaris eventuals a interins, d’aquí fins a finals d’any.  Aquesta meta “no és una decisió política” ha assegurat Comín, sinó que el Conseller afirma que “són tots aquells professionals que entenem que encara queden en una situació d’eventualitat no adequada”.  La Conselleria de Salut ha informat que el proper pas serà recollir quins casos son susceptibles de convertir-se en interins i després de d’analitzar-los, passar els resultats als òrgans competents del Govern. 

El Sindicat SATSE va mostrar-se satisfet d’haver participat en la Comissió Assessora per a la creació del text i va explicar que “ja fa massa temps que denunciem que moltes infermeres treballen durant anys amb contractes temporals, el que vol dir que l’eventualitat no és real”. Per això, veu molt positiu el compromís adquirit pel Departament de vigilar que no es realitzin aquestes contractacions eventuals encadenades. SATSE demana que es continuï en aquesta direcció, limitant al màxim els contractes eventuals, sobretot els que es fan a temps parcial, per dies, o fins i tot hores.  

Observatori de qualitat
 El pla recull iniciatives en els quatre àmbits que modulen la temporalitat: estabilització laboral, reconversió d'eventuals en interins, millora de la contractació eventual i conciliació laboral i familiar. En aquest darrer capítol, el document preveu que en dos anys existeixi un pla de conciliació que pugui ser compartit entre les organitzacions i una guia de bones pràctiques. La redacció d’aquesta guia i el seguiment de la evolució de la temporalitat, el farà un observatori de qualitat que durant aquest 2017 crearà el Departament de Salut i en el que participaran com a Comissió Tècnica els sindicats, les corporacions professionals i organitzacions sanitàries.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari