SATSE recorda que la infermeria encara no té via lliure per prescriure de forma autònoma

31 octubre 2017
Unidos por una solución a la prescripción enfermera

El pacte entre infermeres i metges per modificar el RD de Prescripció Infermera garantirà el nostre dret quan es publiqui en el BOE. Fins llavors, no te la juguis!

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

La Mesa de la Professió Infermera valora positivament l'acord aconseguit en el si del Fòrum Professional, que ha permès consensuar una nova redacció del Reial decret de Prescripció Infermera, respectuosa amb la Llei i amb la competència professional de la infermeria.

Recordem que el RD 954/2015 va ser publicat en el BOE el 23 de desembre de 2015, 2 mesos després de la seva aprovació en Consell de Ministres, incorporant unes modificacions d'última hora en el seu art. 3.2. sense consensuar amb la professió infermera, la qual cosa ha comportat una situació de conflicte i la seva nul·la aplicació durant aquests 2 anys.

La Mesa de la Professió Infermera reconeix la determinant intervenció de la ministra de Sanitat i la bona disposició de tots els participants en l'acord aconseguit el passat 24 d'octubre, que suposa un pas decisiu per solucionar la situació de conflicte que a nivell polític i assistencial han causat determinats preceptes del Reial decret 954/2015.

A tot moment la Mesa de la Professió Infermera ha tingut com a objectiu modificar el Reial decret per restablir el consens aconseguit com a via de solució factible i més immediata, obviant altres vies de “solució” promogudes per altres organitzacions i institucions que demanaven la derogació del reial decret.

L'acord signat permetrà modificar el vigent Reial decret 954/2015, i habilitarà als professionals d'infermeria per reprendre el desenvolupament de les seves funcions en un ambient de consens i respecte professional, beneficiant-se amb això els ciutadans, que podran tornar a rebre una atenció sanitària sense dilacions innecessàries.

No obstant això, hem de recordar que el nou Reial decret no tindrà efecte fins que no culmini la seva tramitació, que comença ara, i sigui publicat en el BOE.

Així mateix, mitjançant aquest Acord es podran millorar altres aspectes bàsics i de caràcter tècnic del Reial decret, dotant-ho de major coherència amb el treball en equip que realitzem en la pràctica professional habitual infermeres/us i metges als centres del nostre Sistema Sanitari.

Amb la modificació del Reial decret acordada s'aconseguirà la necessària seguretat jurídica en l'actuació dels professionals d'infermeria en l'àmbit dels medicaments subjectes a prescripció mèdica, en benefici i seguretat del pacient.

Igualment suposarà, en compliment del previst en l'article 79.1 de la Llei del Medicament, la participació dels professionals d'infermeria, en l'ús i prescripció de medicaments subjectes a prescripció mèdica sobre la base dels protocols que seran acordats, amb la nostra participació, en el si de la Comissió Permanent de Farmàcia.

Ens congratulem a més de que les modificacions acordades reconeguin, com no podia ser d'una altra manera, l'equivalència entre el títol de Graduat en Infermeria i el de Diplomat, permetent que la immensa majoria dels professionals d'infermeria obtinguin la corresponent acreditació que exigeix la Llei sense que hagin de realitzar una formació addicional.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari