SATSE reclama més ocupació pública, menys intrusisme i un major reconeixement per als fisioterapeutes

07 setembre 2017

El Sindicat d'Infermeria, SATSE, ha denunciat la difícil situació laboral a la qual es veu abocat un professional fisioterapeuta al nostre país, en existir molt poques places en els serveis sanitaris públics i oferir-se en el sector privat treballs amb pèssimes condicions laborals. Al temps, ha de lluitar contra l'intrusisme professional i l'encara escassa visibilitat i reconeixement social del col·lectiu.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Amb motiu del Dia Internacional de la Fisioteràpia, demà, divendres, SATSE s'ha sumat a la campanya engegada per la WorldConfederation for Phisical Therapy, per posar en valor la imprescindible labor que realitzen aquests professionals en qualsevol sistema sanitari, posant l'accent principalment en que les condicions laborals i professionals dels fisioterapeutes espanyols disten molt de ser les que els correspondria per les seves competències i alta preparació i qualificació.

D'una banda, l'organització sindical reitera la urgent necessitat que les diferents administracions sanitàries convoquin ofertes públiques d'ocupació amb les places suficients per donar una resposta satisfactòria a les necessitats de totes les persones que requereixen de la seva atenció. Sobre aquest tema, SATSE Catalunya recorda que existeixen enormes llistes d'espera per ser tractat per un fisioterapeuta.

Un altre problema al que s'enfronta aquest col·lectiu és el continuat intrusisme professional per part de persones que no han cursat els corresponents estudis universitaris, i que ofereixen uns serveis que fins i tot poden tenir perjudicials conseqüències per a la salut i benestar del pacient. Per això, des del Sindicat es reclama una major contundència a l'hora de perseguir i sancionar aquest tipus de conductes que constitueixen un frau a la població.

Així mateix, SATSE denuncia que se segueixen produint casos de fisioterapeutes contractats en el sector privat com a “falsos autònoms”, és a dir, com si fossin treballadors per compte d'altri quan en realitat estan vinculats laboralment a una empresa, la qual cosa comporta una significativa pèrdua de drets laborals.

Els fisioteraoèutes assessoren

Coincidint amb el lema triat aquest any per la World Confederation for Phisical Therapy per celebrar el Dia Internacional de la Fisioteràpia, “Activitat física per a la vida”, SATSE vol posar en valor la important labor que realitzen aquests professionals per fomentar entre els seus pacients l'exercici i l'activitat física en la seva vida quotidiana.

En aquest sentit, l'organització sindical recorda que els fisioterapeutes no només es dediquen a la prevenció i el tractament de lesions físiques o en la teràpia de problemes respiratoris, cardiovasculars i neurològics, sinó que també informen i assessoren sobre les activitats i exercicis més recomanables per a cada persona depenent de la seva edat i condició física.

És aquest un aspecte de la seva activitat professional que molta gent no coneix i que constata la necessitat que se segueixi treballant per aconseguir una major visibilitat i reconeixement social d'aquest col·lectiu. Per a això, seria imprescindible, segons el parer de SATSE, la realització de noves campanyes i actuacions d'informació i sensibilització entre els ciutadans per part de les diferents administracions i institucions.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari