SATSE reclama més llevadores per atendre a la dona en totes les etapes de la seva vida

05 maig 2017

 El Sindicat d'Infermeria, SATSE, ha destacat la decisiva labor que desenvolupen les matrones en el Sistema Sanitari del nostre país, reclamant l'adequació de les plantilles a les necessitats reals existents en els diferents serveis de salut.
 

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Amb motiu del Dia Internacional de les Llevadores 2017, SATSE s'ha fet ressò dels objectius marcats per l'Organització Internacional de Llevadores (ICM) i que aquest any impulsa a través del lema “Llevadores, mares i famílies: companys de vida!”. En concret, la ICM ressalta la importància de potenciar la col·laboració de les matrones amb les dones i les seves famílies, perquè poden ajudar-los a prendre millors decisions sobre el que necessiten de cara a tenir un part segur i satisfactori.
 
 El Sindicat d'Infermeria subratlla que, després d'anys de retallades, les plantilles de matrones han disminuït considerablement al nostre país, instant a totes les administracions al fet que recuperin l'ocupació perduda i apostin per un augment d'aquestes professionals als centres d'Atenció Primària i Especialitzada, per donar una resposta adequada a les necessitats de les dones abans, durant i després del part.
 SATSE recalca que, després de sis anys d'estudis, la matrona és la professional infermera que, gràcies a la seva formació especialitzada, desenvolupa una labor essencial, no només en la maternitat, sinó també durant tot el cicle vital de la dona: salut reproductiva, climateri i sexualitat. El seu treball va encaminat, d'igual manera, a la promoció de conductes saludables, prevenció de malalties, i atenció i recuperació de la salut.
 
 Remarca també el fet que, encara que gran part de la societat lliga la seva activitat a l'atenció de l'embaràs i el part, les seves funcions s'estenen molt més enllà d'aquest període de temps, apuntant que cobra especial importància en el puerperi, moment en què el bebè neix i en el qual la dona necessita major suport i assessorament.
 
 A més, des de l'organització sindical es recorda que l'activitat que desenvolupen les conegudes com ‘doulas’ suposa un clar exemple d'intrusisme professional, apuntant que, de cap manera, tenen la qualificació i coneixements necessaris per substituir la pràctica professional d'assistència i educació sanitària que realitzen les matrones. Pel que s'ha tornat a insistir a les diferents administracions sanitàries que s'acabi amb aquesta pràctica il·legal, ja que el Ministeri de Sanitat ha eliminat aquesta figura de la “doula” de l'Estratègia de Part Natural és absolutament insuficient.
 
 Per això, SATSE ha aprofitat la celebració del Dia Internacional de les Llevadores, per incidir en que aquestes són les úniques professionals que compten amb la qualificació i competències necessàries per cuidar a la dona durant la seva etapa de l'embaràs i després del mateix, com així ho estipula també la normativa del nostre país.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari