SATSE reclama a Sanitat que canviï el Baròmetre Sanitari pel menyspreu que fa als professionals d'Infermeria

03 març 2017

El Sindicat d'Infermeria, SATSE, ha reclamat al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat que canviï la metodologia que s'utilitza per elaborar el Baròmetre Sanitari, perquè considera que menysprea l'assistència sanitària prestada pels professionals infermers dins del Sistema Nacional de Salut.
 

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El Sindicat d'Infermeria, SATSE, ha reclamat al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat que canviï la metodologia que s'utilitza per elaborar el Baròmetre Sanitari, perquè considera que menysprea l'assistència sanitària prestada pels professionals infermers dins del Sistema Nacional de Salut.
 
 L'organització sindical s'ha dirigit per escrit al director general d'Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat, Carlos Moreno, per traslladar-li el seu profund malestar perquè, un any més, s'hagin plantejat en el Baròmetre Sanitari qüestions esbiaixades als ciutadans que contribueixen a la invisibilitat dels professionals infermers.
 
 Referent a això, SATSE argumenta que les preguntes incloses en el Baròmetre Sanitari que s'interessen per l'activitat assistencial que desenvolupen els professionals infermers porten a que els ciutadans tinguin una visió tendenciosa i parcial de la feina que realitzen dins del Sistema Nacional de Salut.
 
 Segons el parer del sindicat, el Baròmetre Sanitari, tal com està elaborat en l'actualitat, contribueix a la manca de visibilitat i reconeixement de la professió infermera. "És absolutament reprotxable que des del Ministeri de Sanitat es menyspreï al col·lectiu infermer, quan per contra, hauria de posar en valor el seu treball com a part essencial del SNS", apunten des de SATSE.
 
 En aquest sentit, l'organització sindical ressalta el contrast entre la sempre valoració molt positiva dels ciutadans pel que fa al treball, esforç i dedicació dels professionals d'Infermeria, i la poca rellevància que el Ministeri de Sanitat els atorga en treballs com el Baròmetre Sanitari .
 
 A tall d'exemple, SATSE destaca el que no s'inclogui cap pregunta al Baròmetre que faci referència a l'activitat prestada en les consultes d'Infermeria en Atenció Primària, recordant, sobre això, que només en 2014 hi va haver un total de 131.214.965 consultes , el que suposa més d'un terç de les realitzades.
 
 També remarca el fet que es facin preguntes referides a la confiança i seguretat que transmeten altres professionals, sense incloure de nou als infermers, el que els resta valor o els fa menys dignes d'aquestes característiques, indica.
 
 En el mateix sentit, SATSE argumenta la manca de valoració de la professió infermera en l'absència d'una menció sobre els consells en salut que reporten per a millorar la salut de les persones que acudeixen als centres sanitaris o són atesos a les visites domiciliàries.
 
 Finalment, el Sindicat subratlla que, de cap manera, sol·licita un tracte preferent, sinó que es reconegui el paper que realitzen diàriament els professionals infermers del nostre país i amb el que contribueixen a millorar la salut de la població espanyola. "Només demanem al Ministeri el que en el seu mateix nom diu defensar, la igualtat, en aquest cas, entre les diferents professions sanitàries", conclou.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari