SATSE promou la candidatura de Barcelona per rebre l’EMA

13 juny 2017

Ahir es va celebrar la primera reunió del comitè de suport a la candidatura de Barcelona a acollir l'Agència Europea del Medicament (EMA). En aquest comitè, va participar-hi el Sindicat d’Infermeria SATSE com a representant de la professió, això com altres organitzacions sindicals i professionals, empreses i mitjans de comunicació del sector. La representació institucional la varen formar la Ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, el Conseller de Sanitat, Toni Comín y l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau,

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Els 80 integrants del Comitè de suport, es van comprometre a convertir-se en ambaixadors de la candidatura de l'EMA a Barcelona. La Secretària Autonòmica de SATSE Catalunya, Montse Peña,  va encarregar-se de representar a l’organització i va explicar que “tenir una institució com aquesta a Catalunya suposa un motor econòmic, però també una lupa d’augment per l’interès científic internacional de la zona, del que poden prendre profit els nostres professionals, sense oblidar-nos que es tracta d’ocupacions d’alta qualitat”.

 Funcions de l’EMA

L’EMA és un organisme europeu descentralitzat que va ser ubicat a Londres al 1992, període en el que Barcelona també era candidata. La sortida del Regne Unit de la Unió Europea ha provocat la necessitat de reubicar aquesta institució, decisió que es farà aquesta tardor.

L’EMA s’encarrega de donar el vist-i-plau a tots els medicaments i fàrmacs que s’utilitzen dins la UE i té com a principal responsabilitat vetllar i protegir la salut pública i animal de la Unió. Això implica que la ciutat on s’albergui l’entitat rebrà la visita de milers de professionals i científics a l’any.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari