SATSE presenta una proposta integral per donar sortida al col·lapse d'urgències

12 gener 2018

En roda de premsa, el Secretari d'Acció Sindical de SATSE Catalunya, David Carbajales, va presentar un pla integral per evitar els col·lapses en urgències derivats de l'epidèmia de grip. El responsable va evidenciar que el problema amb el qual es troben els hospitals era previsible i, a més, es podria haver evitat.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Durant la roda de premsa, Carbajales va assegurar que els centres catalans s'han vist desbordats aquestes últimes setmanes, amb una espera generalitzada de 24 hores per a un llit d'ingrés i amb fins a cinc dies en moments en els quals la demora està al punt àlgid. El Secretari d'Acció Sindical ha assegurat que les urgències estan treballant habitualment a més del 100% de la seva capacitat, quan per “poder garantir la seguretat del pacient, no hauríem de superar el 80% de la nostra capacitat”.

La proposta

El Sindicat va assegurar que les autoritats sanitàries haurien d'haver sigut conscients d'aquesta situació i que no han actuat a temps, quan el problema era evitable. Durant l'atenció a la premsa, el Sindicat va oferir un pla que considera que d'implementar-se, ajudaria a descongestionar les urgències.

Entre les moltes propostes que es van fer destaca la de reobrir els llits tancats durant les retallades i augmentar la plantilla. A més, es va demanar empoderar a la primària amb més recursos i dotar als CUAP (centres d'atenció primària urgent) amb més personal, llits, radiologia i un laboratori. A més, es va denunciar que alguns centres, com Vall d’Hebron, no compten amb centres d'urgència d'atenció primària accessibles o propers, la qual cosa obliga als veïns a acudir a urgències.

Una altra proposta va ser la de reprogramar algunes de les intervencions no urgents per poder donar llit als ingressos que es realitzen a través d'urgències. “Pot ser que no agradi, però les situacions extraordinàries, requereixen de mesures extraordinàries” va assegurar Carbajales.

A destacar

  • 20180112_Propostes per evitar la saturació d'urgències durant l'època de grip

    12 gener 2018 - 157,46 kB Descargar

Galeríes Multimèdia

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari