SATSE dona un “suspens” a l'atenció sanitària als nens en els col·legis catalans

28 juny 2018

El Sindicat d'Infermeria, SATSE Catalunya, ha volgut denunciar que, tot i portar anys demanant-ho, una vegada més s’ha finalitzat el curs escolar i centres educatius catalans segueixen sense comptar amb una infermera o un infermer que atengui les necessitats sanitàries i d'adquisició d'hàbits de vida saludable dels seus alumnes. El Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya ha analitzat la situació existent en i ha tornat a constatar l'escàs interès de les administracions públiques per implantar de manera generalitzada la figura de la infermera escolar.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Sobre aquest tema, SATSE insisteix que el cost de comptar amb una infermera o un infermer en un centre educatiu és irrisori si es compara amb la despesa total que es destina en l'atenció i cures de malalties que poden evitar-se amb una educació sanitària i hàbits de vida saludables, i reclama que el Govern català torni de l’estiu amb la clara intenció d'implantar de manera progressiva i generalitzada la figura de la infermera escolar a partir del proper curs 2018-2019.

 

Atenció i cures a l’escola

“Són molts 60 euros al dia per assegurar que tots els nens i nenes en edat infantil i juvenil d'un centre escolar puguin ser atesos per un professional sanitari competent de manera immediata si sorgeix qualsevol incident o si alguns d'ells sofreixen problemes de salut crònics, com la diabetis, l'asma, les al·lèrgies o l'epilèpsia?”, apunten des de l'organització sindical.

En aquest sentit, SATSE assevera que comptar amb una infermera o infermer en un centre educatiu afavoreix la tranquil·litat i seguretat dels pares que saben que els seus fills estan en mans de professionals sanitaris qualificats que poden atendre'ls davant qualsevol imprevist.

Agent mediador i educació sanitària

D'igual manera, el professional d'Infermeria pot desenvolupar un paper fonamental com a agent mediador entre els pares i el professorat del centre escolar de cara a millorar els hàbits de salut de tots els seus estudiants, donant-los a conèixer la millor forma per cuidar-se ells mateixos i cuidar als altres. També entén que la presència d'una infermera o infermer al centre escolar evitaria que el professorat hagi d'assumir responsabilitats per les quals no té competències ni formació específica.

A manera d'exemple, SATSE assenyala que les infermeres i infermers poden jugar una labor molt important als centres educatius per reduir l'elevat percentatge de nens i joves catalans amb sobrepès. Segons l'últim informe de l'OCDE, prop del 40 per cent dels nens i joves entre 8 i 17 anys tenen sobrepès a Espanya, mentre que la mitjana dels països de l'OCDE és un 24,6 per cent.

Finalment, el Sindicat d'Infermeria recorda que l'adquisició d'hàbits de vida saludables en edats primerenques comporta la reducció de riscos de tenir malalties futures, amb el consegüent benefici per a la salut i el benestar de les persones i l'estalvi econòmic per al sistema sanitari.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari