SATSE denúncia que l'Hospital del Parc Taulí està “infradotat i infra finançat”

24 gener 2018

“El personal està trencat" assegura Manolo Jiménez, representant de SATSE en el Parc Taulí de Sabadell, un centre que ha descrit com “l'aneguet lleig de la sanitat catalana”. Amb l'epidèmia de grip, les urgències de l'hospital estan atenent una mitjana de 500 usuaris al dia, gairebé triplicant la capacitat del planificat per a les seves instal·lacions. Lamentablement, la saturació no és excepcional en aquest centre i SATSE denúncia que el Taulí “es troba en una situació crítica permanent”, ja que atén a una població que supera “amb escreix” la seva capacitat.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

"És un hospital infradotat per a l'enorme quantitat de població que té assignada” explica Manolo Jiménez que afegeix que l'hospital compta amb menys personal del que realment necessita.

Les xifres

L'Hospital del Parc Taulí atén a una població de mig milió de persones i compta amb un llit d'aguts per cada mil habitants. En canvi, en la propera població de Terrassa, són dos centres (la Mútua i l'Hospital de Terrassa) els que atenen conjuntament a una població de referència similar i realitzen una activitat semblant, podent oferir 1,7 llits d'aguts per cada mil habitants. cal destacar que tots dos nombres són molt inferiors a la mitjana catalana, que ronda entorn de les 2,5 llits per mil habitants.

“Hem de col·locar a pacients de totes les edats, molts d'ells majors de 80 anys, en cadires, on passen nits amb el sèrum posat" explica Manolo Jiménez i assegura que hi ha dies en què l'espera mínima arriba a les sis hores. Com a exemple d'atenció en situació límit el representant explica que les urgències compten amb 35 boxes per a casos greus (nivell II) i que en els últims dies estan albergant fins a 80 pacients.

Ampliar i finançar: la solució

Des de SATSE en el Parc Taulí s'explica que l'hospital ha anat creixent en població atesa i activitat, mantenint les mateixes dimensions però perdent al mateix temps llits i personal. Com resultat les urgències es col·lapsen de forma sistemàtica ja que la falta de llits d'hospitalització fa que els pacients que esperen ser ingressats hagin de romandre en urgències. Els professionals d'urgències veuen així doblegat el seu treball, havent d'atendre tant les urgències pròpiament dites, com la cura més pròpia d'hospitalització que requereixen aquelles persones que ja deurien estar ingressades.

"Estem esgotats. Es plora de cansament mentre s'atén en els serveis. Hi ha molt personal del servei d'urgències de baixa perquè ja no pot més. Això no pot seguir així ", conclou Jiménez que demana més recursos materials, humans i un major finançament per al seu centre.

Les reivindicacions dels treballadors se centren en tres eixos: augmentar el personal, ampliar les urgències existents i construir un edifici nou. Segons Jiménez existeix un projecte per ampliar en dues plantes l'edifici actual, augmentant la capacitat en 84 llits, però el representant de SATSE creu que això és insuficient. “Fa falta invertir, perquè necessitem un edifici nou, amb quiròfans, UCI i serveis centrals que permeti alliberar espais per poder treballar en condicions” afirma Jiménez.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari