SATSE demana eximir del requisit de nacionalitat per obtenir una plaça a l'ICS a les infermeres que s'han format al país

28 juliol 2020
Grupo de enfermeras concentradas en la entrada de un hospital durante la crisis del COVID 19

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya s’ha dirigit per carta a l’actual Director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, per a sol·licitar que insti al Govern a eximir formalment del requisit de nacionalitat a les infermeres que, tot i ser extracomunitàries, hagin cursat els seus estudis a l’Estat Espanyol i vulguin accedir a una plaça fixa a l’Institut Català de la Salut (ICS) a través del procés selectiu de concurs oposició.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El Sindicat raona que tot i tenir la mateixa formació i qualificacions professionals, aquestes persones no poden optar a un nomenament estatutari a l’ICS, per la seva condició de nacional d'un tercer estat aliè a la Unió europea. “Aquest requisit no està relacionat amb la seva capacitat com a infermeres i les està discriminant” denuncia SATSE.

Manca d’infermeres i fuga de talents

 “A més de ser una qüestió de justícia amb aquestes professionals, és una necessitat social: hem de millorar els ràtios d’infermera/pacient” expliquen des del Sindicat, que denuncia que al no tenir accés als nomenaments estatutaris (que son vincles més atractius que la contractació laboral), “moltes professionals marxen fora de Catalunya”.

“No ens ho podem permetre” expliquen les representants d’infermeria. Recorden fa escassament una setmana que el Govern ha prorrogat per tres anys un Acord que declara “d’interès públic” que una infermera pugui compatibilitzar dues feines assistencials dins de la sanitat pública. “Això deixa ben clara la necessitat que tenen les institucions públiques de tenir bons professionals” i per això cal “eximir en aquestes persones formades a Catalunya d’un requisit que és totalment aliè a la seva capacitat com a infermeres”.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari