SATSE demana dignitat pels treballadors del Grup QuirónSalud

13 febrer 2017

El “macro” grup manté als seus professionals en condicions precàries i amb una enorme pressió assistencial. Negar a alguns empleats la pujada de sou establida per conveni ha engegat l’espurna d’una sèrie de concentracions que tindran lloc tots els dimecres del mes de Febrer.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Els treballadors del Grup Quirón Salud han dit “prou” enfront al nefast tracte laboral que els hi està donant l’empresa per a la qual treballen. Els contractes precaris, la manca de personal o l’escassetat de material son algunes de les raons per les quals el Sindicat d’Infermeria SATSE, junt amb les altres formacions dels Comitès d’Empresa, ha decidit convocar una sèrie de concentracions a les portes dels centres sanitaris del grup.  Els actes de protesta van començar el dimecres de la setmana passada a les portes de la Clínica Dexeus, i s’aniran repetint tots els dimecres a les 12:30 del migdia davant d’un centre diferent de QuirónSalud.  El proper acte serà el dimecres 15 de Febrer a l’entrada de la Clínica Teknon.

Entre altres coses, els treballadors exigeixen que la Direcció compleixi els Acords aconseguits durant aquests anys als diferents centres i que porti a terme la seva obligació d’acatar el nou Conveni de la Sanitat Privada. El text introduïa la primera millora econòmica del sector des de l'any 2012, però l'empresa ho ha aplicat de tal forma que no suposa cap augment en la retribució de molts dels seus empleats. “Afecta especialment als treballadors més antics, i això és una gran injustícia, ja que som els que hem estat al peu del canó durant les vaques flaques” expliquen els representants sindicals de SATSE. Ara, argumenten des del Sindicat, l’empresa està obtenint clars beneficis i la congelació salarial no es pot justificar.

Condicions laborals pèssimes

Segons els Sindicat, els centres sanitaris de QuironSalud pateixen d’unes condicions laborables deplorables. Amb els sous més baixos de tot el sector, els professionals treballen amb plantilles reduïdes i sense que es cobreixin baixes o vacances. “La pressió assistencial en tots els centres és molt gran i no podem treballar amb excel·lència i qualitat, tal i com voldríem” expliquen des del Sindicat.

De moment, el calendari de protestes està tancat durant aquest mes de Febrer i no es descarta continuar. “Esperem que des del Grup QuirónSalud facin una reflexió i vegin que el seu potencial més gran està en els seus professionals” demanen des de SATSE.

Calendari de mobilitzacions:

Dimecres, 8 de febrer, de 12,30 a 16,30 hores, Concentració a l’Hospital Deixeus

Dimecres, 15 de febrer, de 12,30 a 16,30 hores, Concentració a l’Hospital Teknon

Dimecres, 22 de febrer, de 12,30 a 16,30 hores, Concentració al Hospital Quirón

Dimecres, 1 de març, de 12,30 a 1630, Concentració a l’Hospital del Pilar

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari