SATSE demana a l’Ajuntament de Girona revisions periòdiques dels edificis d’utilització pública

07 febrer 2017

El fort  vent ha fet desprendre les làmines de les persianes de l’Hospital, caient sobre una treballadora del centre. Les persianes estan instal·lades des de finals dels anys 70, sense que s’hagi fet cap revisió o manteniment, malgrat la insistència del Sindicat d’Infermeria. La direcció ha assegurat aquest matí que canviarà el sistema que regula l’entrada de llum i que mentre no es faci col·locarà xarxes

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

“No volem culpables, volem que les institucions es responsabilitzin del compliment de les normes legals en benefici de la salut pública i ciutadana” ha assegurat aquest matí la Responsable de Salut laboral del Sindicat d’Infermeria SATSE, Mar Agüero. El comentari l’ha fet arran de l’incident ocorregut a principis d’aquesta setmana quan un vent fort va provocar el despreniment d’una de les persianes que regulen l’entrada de llum per les finestres de l’Hospital Josep Trueta, caient sobre una treballadora del centre. “Aquest no és un incident aïllat, sinó que ja hi ha hagut desperfectes en altres ocasions derivats de despreniments d’aquestes persianes” explica Agüero.

Segons la responsable això demostra que el que el Sindicat d’Infermeria SATSE ve dient fa anys és cert: no hi ha hagut cap revisió d’aquests elements arquitectònics en casi quatre dècades.  “Lluny de buscar culpabilitat el Sindicat vol trobar responsabilitat, és a dir, demanem que les administracions que vetllin pel compliment de la Llei en edificis d’utilització pública tal i com ho farien en edificis privats” assegura Mar Agüero.

Així el Sindicat demana que l’entitat responsable del municipi asseguri l’adequació de les instal·lacions a les normes que, a més d’altres ítems com ara la integració arquitectònica o els possibles perjudicis ambientals d’un edifici, inclou verificar que es fan uns controls de manteniment sobre façanes i instal·lacions.

Com es resoldrà?

“Avui la direcció ha reunit al Comitè de Salut Laboral i ens han explicat que canviaran les làmines exteriors que estiguin deteriorades i conservaran les que romanguin en bon estat, mentre troben altres solucions” explica Mar Agüero que, fa notar la seva preocupació sobre la futura solució i sobre la seva adequació. D’altra banda recorda a l’administració de l’Hospital Josep Trueta la seva obligació legal de mantenir tots els elements arquitectònics del centre en condicions adequades.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari