SATSE “celebra” el Dia de la Infermeria reivindicant

10 maig 2013

El dia 12 de Maig és el Dia Internacional de la Infermeria, pel que Sindicat d'Infermeria de Catalunya ha decidit “celebrar aquesta jornada reivindicant una salut pública de qualitat i per a tots”.  SATSE demana que aquest diumenge les infermeres i els ciutadans es mobilitzin en les xarxes socials i sota el lema Fes-te Sentir facin saber als polítics el seu desacord amb “les estratègies de retallada i pèrdua de drets socials i laborals”.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Per a això el Sindicat ha creat una imatge impactant que està distribuint en xarxes socials i demana a tots els que es vulguin solidaritzar amb les reivindicacions de la Infermeria, que la pengin el dia 12 de Maig com foto de perfil a Facebook. A més convida a tots a piular (fer un tweet) les seves queixes i propostes de millora sota el hashtag  #12Mlluitainfermera o #12Mluchaenfermera
El col·lectiu es fa escoltar
Segons el Sindicat SATSE el dia 12 de Maig se celebra el dia d'una professió que “ha decidit dedicar el seu dia a dia a realitzar una àrdua labor sanitària que té una gran importància per a cobrir les necessitats socials”. Segons SATSE, a aquest col·lectiu “se li ha de reconèixer la important incidència que té en el benestar de la societat”. A més,  SATSE ressalta que dintre del context actual de crisi la infermeria té un important paper en la reducció de costos mitjançant el desenvolupament d'activitats de prevenció per a la salut.
Aquesta rellevància que el col·lectiu ostenta és el que, segons SATSE, li dóna “la força i la responsabilitat de reivindicar un final a les mesures insensates que s'estan imposant en la gestió sanitària”. El Sindicat demana a les infermeres que “es facin escoltar, ja que són un col·lectiu imprescindible tant per a la ciutadania com per al sistema sanitari” i els anima que participin en actes reivindicatius a petita i gran escala.
El Sindicat explica que “en el cas de la infermeria qualsevol acte presencial com manifestacions o concentracions, suposa una dificultat afegida, ja que la majoria realitza el seu treball en torns rotatoris, nocturns…”. Amb aquesta iniciativa en les xarxes socials  SATSE pretén “convocar una gran manifestació virtual” i donar l'oportunitat a totes les persones, infermeres o no, de “mostrar el seu rebuig a la política de retallades d'una manera col·lectiva i lluitar per mantenir una sanitat de qualitat a l'abast de tots”. El Sindicat espera “inundar” les xarxes socials el dia 12 de Maig.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari