SATSE Catalunya: “una altra oportunitat perduda per esmenar la desigualtat de tracte entre professionals”

23 juliol 2020
Fisioterapeuta inicia el tratamiento a un paciente con COVID 19

L’Organització ja havia fet una crida reiterada per a que el Decret llei 24/2020, del 16 de juny, de mesures extraordinàries en matèria de personal inclogui “als professionals de la priva integrada durant l’Estat d’Alarma, que varen realitzar un servei públic” i la igualtat de tracte econòmic per la resta de professionals: Infermeres residents (IIR),  fisioterapeutes, etc.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Aquest dimarts el Parlament de Catalunya va convalidar el Decret llei 24/2020, del 16 de juny, de mesures extraordinàries en matèria de personal, i ha establert la seva tramitació com a projecte de llei. En aquest sentit, el Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya assegura que “s’ha perdut l’oportunitat de desfer la injustícia que el Decret plantejava amb els professionals sanitaris catalans”.

El Sindicat havia demanat en reiterades ocasions per carta a la Consellera de Salut, Alba Vergès, ( i posteriorment al plenari de parlamentaris en una crida pública) per a que el text es corregís incloent als treballadors de la sanitat privada integrada durant l’Estat d’Alarma. “Aquestes infermeres han lluitat contra la COVID19, com les altres professionals catalanes, i mereixen tenir les mateixes garanties i drets socials que els seus companys del SISCAT” afirmen des de SATSE. Igualment , des de SATSE es van comunicar les errades del Decret relatives a la discriminació d’altres professionals com els fisioterapeutes o els IIR (EIR en el seu acrònim castellà més utilitzat).

El Sindicat, que veia la convalidació parlamentària com una oportunitat per a “corregir l’errada”, assegura que el que s’ha fet és “validar una desigualtat de tracte entre professionals a Catalunya”.

Tot i així, SATSE Catalunya, “torna a demanar per enèsima vegada” la inclusió d’aquests professionals i veu la tramitació del projecte de llei com “una ocasió més per a actuar correctament amb tots els sanitaris”.

Fer els deures

D’altra banda el Sindicat ha aprofitat per recordar a les entitats que conformen el sistema d’utilització pública SISCAT, que “han de fer els deures” per tal que la paga COVID19 arribi “a fer-se efectiva dins del termini que estableix el text”.  En especial demana al Departament de Salut que insti a les entitats que conformen la sanitat concertada a que “facilitin les dades necessàries per dur a terme el pagament dins del temps esperat”.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari