SATSE Catalunya reclama planificació per evitar col·lapses a urgències

08 octubre 2015

L’Organització reclama que “hi hagi una correcta dotació de plantilla i es reobrin llits per endavant”. El Sindicat també reclama que la campanya de vacunacions es faci de manera escalonada.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Montse Peña, secretària general de SATSE Catalunya, ha reclamat al Departament de Salut  "una planificació realista davant la baixada de temperatures, l’habitual augment dels casos de grip i la possible epidèmia per evitar que el sistema sanitari català se’n ressenteixi”. Peña assegura que “hi ha moments de l’any, com l’entrada de l’hivern, en els quals es pot preveure que augmentaran les necessitats i tot i així, quan arriba una epidèmia grip sempre tenim les urgències desbordades”.

SATSE Catalunya recorda que de forma reiterada, el Sindicat ha reclamat una correcta planificació dels recursos existents: "De forma periòdica es produeixen col·lapses en els serveis d'Urgències -molts d'ells evitables per ser previsibles- que donen una mala imatge de la sanitat catalana i incrementen el malestar entre els usuaris i també entre els professionals d'infermeria que han de prestar aquesta atenció".
 
 Segons la secretària autonòmica, el pla per fer front a la grip hauria de tenir en compte "la dotació correcta de les plantilles infermeres i l'optimització dels llits existents obrint per endavant les plantes tancades,  tenint-les llestes per poder atendre els casos més greus que necessitin hospitalització per uns dies".
 
 De la mateixa manera explica que "no n'hi ha prou amb afirmar que ja s'està treballant en la propera campanya de grip si aquest pla no surt dels calaixos fins al dia abans que es produeixi el pic de l'epidèmia. Cal planificar i comunicar correctament als que han de posar-ho en pràctica; cal conèixer el nombre de professionals d'infermeria necessaris per optimitzar al màxim la Urgència (tant a Primària com a Especialitzada); cal alliberar llits o preveure una reserva preparada, que es posin en funcionament davant d'un brot de la malaltia, dotades amb el personal necessari per atendre-les i, també, cal dur a terme una correcta campanya d'informació a l'usuari ". Finalment, la portaveu de SATSE Catalunya afirma que "esperem i confiem que es duguin a terme les actuacions necessàries perquè aquest any no haguem de suportar el mateix que en anteriors campanyes”.

La campanya de vacunacions

D’altra banda el Sindicat ha volgut recordar que la campanya de vacunacions contra la grip ja ha començat i, com cada temporada, demana a la població que acudeixi “amb tranquil·litat i de forma escalonada a fer les vacunacions”. Cada any, expliquen des del Sindicat, “son molts els que arriben les primeres setmanes de campanya degut a la difusió que se’n fa, però després la gent s’oblida fins a entrat l’hivern, quan rebem un pic de sol·licituds de vacuna”.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari