SATSE: “Augment d'un 6 per cent dels salaris en 2018 i 35 hores setmanals, ja”

21 setembre 2017

El Sindicat d'Infermeria, SATSE, ha iniciat una campanya reivindicativa i de mobilització en la qual exigeix al Govern que aprovi un augment superior al sis per cent dels salaris dels professionals per 2018, i que permeti a les comunitats autònomes que els treballadors del sector públic tornin a treballar 35 hores a la setmana.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Davant la imminent aprovació de l'Avantprojecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat, SATSE ha reforçat la seva pressió davant el Govern estatal, perquè retorni el que en dret pertany als professionals que treballen al sector públic, llançant una nova campanya que inclourà la distribució de cartelleria en centres sanitaris, a més d'altres accions de comunicació (mitjans, xarxes socials…), que se suma a les que l'organització ha realitzat en els últims anys. De no produir-se avanços, SATSE té previst iniciar mobilitzacions.

L'organització sindical porta molt temps reclamant que, una vegada superada la crisi, com s'assegura des del propi Govern, els empleats públics recuperin tots els drets laborals perduts. Per això, considera que els Pressupostos Generals de l'Estat de 2018 han de ja contemplar accions concretes per millorar les condicions d'un col·lectiu professional seriosament perjudicat en els últims anys.

SATSE defensa un increment salarial per al proper any superior al sis per cent perquè els professionals d'Infermeria i Fisioteràpia puguin recuperar part del poder adquisitiu perdut a causa la “tisorada salarial” efectuada al juny de 2010 pel Govern de Jose Luis Rodríguez Zapatero.

En aquest sentit, l'organització sindical reitera que, en primer lloc, s'ha de recuperar el nivell retributiu previ a les retallades i, a partir d'aquí, s'ha de negociar l'actualització salarial dels propers anys i si aquesta s'ha de vincular o no a alguna variable macroeconòmica, com el Producte Interior Brut (PIB).

Les 35 hores

Així mateix, SATSE demanda a l'Executiu de Rajoy que “aixequi el veto” imposat a les comunitats autònomes, en 2012, a través del Reial decret de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, amb la finalitat de que aquestes puguin establir la tornada a la jornada laboral setmanal de 35 hores amb plena seguretat jurídica, per això el Sindicat d’Infermeria pressionarà en els diferents òrgans i meses de negociació de les autonomies.

En aquest sentit, subratlla que és necessari que es torni a les 35 hores amb caràcter immediat en les CC.AA. que les tenien i que el Tribunal Constitucional va anul·lar, com Castella-la Manxa, Extremadura, Andalusia i País Basc. Al mateix temps, ha d'obrir-se amb agilitat un procés de negociació en les meses sectorials de Sanitat en la resta de CC.AA. amb l'objectiu que l'1 de gener de 2018 tots els professionals d'Infermeria i Fisioteràpia, així com el conjunt de treballadors dels centres sanitaris de l'Estat, tinguin una jornada laboral de 35 hores.

“La volta a les 35 hores és un motor de generació d'ocupació que, sense cap dubte, comporta una millora assistencial”, subratllen des de SATSE, recordant que el sector sanitari del nostre país s'ha vist molt afectat per les retallades de personal. En el cas dels professionals d'Infermeria, han estat més de 20.000 els llocs de treball perduts en els últims anys, i això, sens dubte, ha suposat un debilitament del Sistema Nacional de Salut (SNS).

Per això, SATSE recalca que el Govern tampoc ha d'oblidar la necessitat d'eliminar el límit actual existent en la taxa de reposició de personal en la sanitat pública, i permetre així la generació d'ocupació que garanteixi els recursos professionals necessaris per a l'atenció sanitària i de cures als pacients.

La destrucció d'ocupació en Infermeria comporta que ciutadans i pacients no comptin amb els professionals necessaris per rebre una atenció en òptimes condicions de qualitat i seguretat. Igualment, ha suposat deteriorament progressiu del nostre Sistema Sanitari que posa en greu risc la seva sostenibilitat futura, conclouen.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari