SATSE arriba a un acord per prorrogar el conveni del SISCAT

20 desembre 2017

Els treballadors del sector sanitari concertat català, SISCAT, han arribat a un acord amb les seves patronals per prorrogar un any més el conveni que regeix les seves relacions laborals des del 2015. Segons el Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya, el text és un “acord de mínims” que permet introduir millores de forma immediata mentre es negocia el proper conveni, pel que s'ha establert un calendari. A més, el pacte inclou un reconeixement verbal per part de les patronals perquè l'equiparació entre infermeria de primària i hospital sigui un punt prioritari en les negociacions del proper conveni.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

El Conveni del sector portava ja un any en situació de ultra activitat i a punt de finalitzar el 2017 encara no s'havia arribat a un acord que permetés la seva pròrroga. El major impediment, segons SATSE Catalunya, era la proposta continuista de les patronals que impedia la introducció de millores fins que se signés el nou pacte. “Les patronals oferien unes millores que afectaven a un nombre tan reduït de treballadors que de facto suposaven una pròrroga plana” explica David Carbajales, Secretari d'Acció Sindical de SATSE Catalunya.

Des del Sindicat, Carbajales aclareix que no estaven disposats a “acceptar una pròrroga absolutament plana de la ultra activitat, ja que llavors la negociació de l'II Conveni SISCAT pel 2018 quedaria molt amb la possibilitat d'aconseguir millores molt capada”. Aquesta situació hagués estat gravíssima per les/els treballadores/és, ja que el sector no viu cap millora de condicions laborals des de fa anys.

Pacte de mínims

“És cert que aquest pacte no és tot el que haguéssim volgut” explica el Secretari d'Acció Sindical, “però sí que és un acord de mínims que ens permet mantenir l’aixopluc del conveni sectorial mentre es desenvolupin les negociacions del següent”. Aquestes negociacions començaran immediatament, a finals de gener, ja que “no hi ha temps que perdre per continuar revertint les retallades de sou i drets ni per aconseguir millores”. Carbajales afegeix que “el text ha de reflectir el més aviat possible, la consideració i respecte que les professions sanitàries mereixen i que ja reben per part de la societat”.

Compromís clar amb la infermeria

Un dels cavalls de batalla de SATSE Catalunya és la situació de la infermeria de primària en el SISCAT. “Hem vingut reivindicant de forma reiterada una solució per a la infermeria de primària que es troba en una situació de greuge comparatiu” explica David Carbajales. Un primer pas cap a l'equiparació d'aquest col·lectiu amb el de les seves homòlogues als hospitals ha estat aconseguir el reconeixement verbal clar i ferm per a  que això sigui un dels punts prioritaris en la negociació del proper conveni.

A més, el Sindicat d'Infermeria SATSE pretén “recollir el guant” de les autoritats pel que respecta a la modificació del model d'atenció primària, aportant la professionalitat, coneixement i punt de vista de la infermeria en els possibles canvis que es poguessin introduir.

A destacar

  • Acord de pròrroga del Conveni SISCAT

    19 desembre 2017 - 830,77 kB Descargar
  • Resum del 2017 Desembre 19 - S'arriba a un acord de pròrroga

    19 desembre 2017 - 124,62 kB Descargar

Galeríes Multimèdia

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari