Més ocupació i de qualitat i un major desenvolupament professional i reconeixement social, prioritats del nou president de SATSE

13 setembre 2017

El president del Sindicat d'Infermeria, SATSE, Manuel Cascos, ha destacat avui que l'organització sindical centrarà el seu treball en els propers anys a “aconseguir més ocupació i de qualitat per als professionals d'Infermeria i Fisioteràpia, així com un major desenvolupament professional i reconeixement social”.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Després de la seva recent elecció, al XIV Congrés Estatal del Sindicat, Cascos ha desgranat, en roda de premsa, les principals línies estratègiques d'actuació de l'organització sindical en els propers anys, incidint en que sempre tindrà com a referent les necessitats dels professionals, així com les del Sistema Sanitari en el seu conjunt.

Segons ha dit, la falta de professionals d'Infermeria és un “mal endèmic” del nostre país, apuntant que és intolerable que, any rere any, Espanya sigui la “llum vermella” de la Unió Europea. Ha assegurat, així mateix, que si falten infermeres i infermers, hi ha més complicacions i defuncions, segons constaten diversos estudis realitzats a nivell internacional.


Sobre aquest tema, ha recordat que un estudi publicat per la revista científica ‘The Lancet’ sosté que, per cada pacient extra que s'afegeix a la càrrega de treball d'una infermera, les possibilitats que un pacient mori en el mes posterior a la cirurgia s'incrementen un 7 per cent.

Per això, Cascos ha destacat que SATSE seguirà pressionant a les diferents administracions públiques perquè es convoquin noves Ofertes Públiques d'Ocupació, amb places suficients per a infermers i també fisioterapeutes. D'igual manera, es va mostrar convençut que aquests professionals poden i han de treballar més en altres àmbits, com als centres educatius.

Drets perduts

La recuperació dels drets perduts en els anys de crisis és una altra de les prioritats de SATSE, ha indicat el seu president, afirmant que cal tornar a la jornada setmanal de 35 hores, com a mesura de compromís social amb l'ocupació, i incrementar el poder adquisitiu dels professionals, amb un augment progressiu dels seus salaris.

La millora de les seves condicions laborals pasa també per la implantació d'un Itinerari laboral que faci possible als professionals acollir-se voluntàriament a un conjunt de mesures beneficioses en funció de variables com la seva edat i els anys de serveis prestats, el reconeixement del solapament de jornada o la reactivació de la carrera professional. D'altra banda SATSE, treballarà per afavorir un sistema especial de jubilació per a Infermeria i Fisioteràpia.

Treballar en un entorn segur per al professional és una altra prioritat per SATSE, per la qual cosa demanarà que es compleixi la normativa i protocols d'actuació existents per prevenir els accidents laborals o les agressions, tant físiques com a verbals.

Finalment, el nou responsable de SATSE va asseverar que s'escometran noves campanyes d'informació i sensibilització social per propiciar un major reconeixement de la labor que realitzen les infermeres i infermers per part dels ciutadans.

Totes aquestes prioritats, va concloure, coincideixen amb les expressades pels propis professionals en una enquesta realitzada abans de l'estiu. Entre altres conclusions, més d'un 71 per cent va expressar que no és suficient la plantilla d'infermers al seu centre o unitat; prop d'un 80 per cent sosté que no rep una remuneració digna i més d'un 95 per cent entén que des de les administracions no s'afavoreix la visibilitat de la professió. 

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari