Les plantilles d’infermeria continuen sent insuficients

22 novembre 2017

La meitat dels professionals d'infermeria a Espanya sofreixen la síndrome del professional “cremat” i vuit de cada deu, estrès, mentre que prop de nou de cada deu considera que l'ambient laboral s'ha deteriorat i set de cada deu està convençut que l'atenció que es presta als pacients en el nostre Sistema Sanitari ha empitjorat en els últims anys. Com a conclusió, la gran majoria dels professionals, un 81%, demana més personal d’infermeria per reduir la càrrega assistencial i millorar l’atenció.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Aquestes són algunes de les principals conclusions de l'estudi “Percepció d'estrès en els Professionals d'Infermeria a Espanya. Comparativa 2012-2017”, que ha elaborat el Sindicat d'Infermeria, SATSE, basant-se en les dades obtingudes en una enquesta realitzada a infermeres en actiu de tot el país durant els mesos de febrer i març. El principal objectiu de l'estudi ha estat realitzar un diagnòstic sobre la situació actual dels professionals infermers (salut, condicions laborals…) i del nostre sistema sanitari, així com la seva evolució en els últims anys després de les retallades en recursos humans i materials soferts en tots els serveis de salut.

Els resultats

Els principals resultats de l'estudi són que vuit de cada deu professionals (80%) se senten estressats, cinc de cada deu (51%), “cremats” i set de cada deu (71%) sofreix esgotament emocional. Així mateix, molts professionals manifesten dolències i símptomes físics, per exemple, un 96% pateix tensió muscular; un 90%, nerviosisme, temor o angoixa; un 44% sofreix problemes sexuals, i un 85% té trastorns del somni.

D’altra banda, set de cada deu (72%) creu que l'atenció als pacients ha empitjorat, i és que vuit de cada deu (81%) considera que no hi ha personal suficient, i també vuit de cada deu (83%) no disposa del temps necessari en la seva jornada laboral per atendre als pacients com desitjaria. Prop de nou (89%) de cada deu infermeres entén que han empitjorat les seves condicions de treball, i un percentatge similar (86%) creu que l'ambient laboral s'ha deteriorat.

Davant d’aquesta realitat, SATSE  afirma que “és prioritari invertir en recursos humans i materials per millorar l'atenció sanitària a la població i les condicions dels professionals”.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari