Les infermeres parlaran sobre el joc com a eina de salut a Barcelona

14 març 2017

Millorar la nostra salut, pot ser divertit. De fet, segons els professionals que apliquen la  gamificació en salut, les dinàmiques de joc són una de les millors eines per ajudar a que les persones es comprometin d’una manera estable amb tractaments o hàbits de vida saludables.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

És per això que aquest serà un dels temes que es tractaran durant el 2n Congrés Nacional SATSE Catalunya, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de març a l’Auditori AXA de Barcelona. Sota el títol “El canvi de paradigma: un nou repte”, més de 600 infermeres presentaran treballs i assistiran a tallers i ponències on s’exposaran les darreres novetats de la professió.

La introducció de les tecnologies mòbils dins del context de la salut ha estat un dels canvis més grans dels darrers anys, afectant tant a professionals com a usuaris. Al mercat trobem milers d’aplicacions per monitoritzar malalts, controlar medicacions, deixar de fumar o seguir una dieta.  Moltes d’aquestes aplicacions utilitzen la “gamificació”, que és una tècnica que introdueix elements i estructures pròpies dels jocs (regles, competència, premis...) per a motivar a l’usuari a fer alguna cosa. En aquest cas, a comprometre’s amb un canvi, ja sigui el seguiment d’una prescripció terapèutica o l’adopció d’un hàbit saludable.

Mòbils, gamificació i salut

Els organitzadors han convidat a Anna Sort, infermera experta en gamificació i fundadora de la consultora PlayBenefit, que exposarà les estratègies que fan servir els videojocs per a resultar més divertits i addictius i proposarà maneres en les que es poden utilitzar aquets conceptes per a millorar la salut dels pacients: barrejant la lògica de la gamificación amb les bases d'educació per a la salut de la infermeria.
 

Anna Sort és infermera i directora de PlayBenefit, que assessora a hospitals o companyies relacionades amb la salut. La consultoria millora les aplicacions per a mòbils creades per aquestes empreses, introduint un factor lúdic que ajuda a l'usuari a comprometre’s amb un canvi positiu per a la seva salut. Sort explica que en les aplicacions de salut és molt important “que els continguts estiguin científicament provats, amb un equip d'infermeres darrere que es dedica a la gestió de tot aquest tipus de continguts”. D’altra banda, també destaca que no només són “els puntets i les medalletes” el que fa que una aplicació de salut sigui bona, sinó que per a considerar-la efectiva l’usuari ha d’haver incorporat en el seu dia a dia els hàbits. “Si queda alguna cosa, és que ho has fet bé, si són els punts i medalletes l’únic que fa que la gent torni, llavors no” explica l’infermera.

El Congrés també tractarà temàtiques relacionades amb les tecnologies mòbils i les aplicacions, com ara aquelles dirigides a ajudar al professional en el seu dia a dia, tema que tractarà l’infermer i creador de diverses aplicacions, Adrián Sarria. A més, inclourà altres qüestions referents a aquest canvi de paradigma en les cures, com són l’apoderament del pacient o l’atenció a les persones amb discapacitat, entre d’altres. La trobada està oberta a infermeres, especialistes, fisioterapeutes, llevadores i estudiants, fet que suposarà una visió multi focal de la salut.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari