Les infermeres demostren que són el futur de la sanitat en una jornada a Tarragona

15 juny 2018

A Tarragona infermeres de tota Catalunya s'han reunit per a compartir i donar a conèixer els seus projectes professionals més innovadors en una Jornada organitzada pel Sindicat d’infermeria SATSE Tarragona i per la Fundació per al Desenvolupament de la Infermeria FUDEN. La ponència inaugural ha anat a càrrec de la degana de la facultat d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili, Roser Ricomar, que ha estat acompanyada per la Representant de FUDEN Catalunya, Rosa Prat i la Secretària Provincial de SATSE Catalunya, Caterina Ródenas.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

“Una de les característiques del nostre col·lectiu és la seva capacitat d’adaptar-se als canvis i de trobar solucions innovadores que donin resposta a les canviants necessitats del nostre entorn” va explicar Caterina Ródenas. A més, va insistir en la importància de trobades científiques per a infermeria ja que permeten a les infermeres “estar al dia dels avenços, crear coneixement de forma conjunta i, a través de la seva difusió, permetre que s’apliquin les millors pràctiques arreu”.

La responsable del Sindicat a Tarragona ha aprofitat per reivindicar que aquestes noves pràctiques que s’apliquen “necessiten d’un reconeixement per part dels altres col·lectius professionals, per part de direccions i molts cops, una adaptació de regulacions laborals i marc normatiu”. Ródenas ha assegurat que el Sindicat treballa “a les Juntes de Personal, als Comitès d’Empresa, a les meses sectorials, en les negociacions de convenis, per a que aquestes innovacions assistencials tinguin un reconeixement i un marc normatiu que els hi doni cobertura”.

Les infermeres, innovant per millorar

Per la seva part, la representant de FUDEN a Catalunya i responsable de formació del Sindicat, Rosa Prat, ha explicat que entén el concepte d’innovació com “una acció que crea alguna cosa o bé que en modifica alguna altre per millorar-la”.  Per això, l’aplicació d’aquestes innovacions d’infermeria “modifica la pràctica i les polítiques sanitàries per acabar millorant l’assistència que es dona a la població”. “Les iniciatives infermeres basades en l’evidència científica milloren la salut dels pacients, de les comunitats  , sent peces claus en la sostenibilitat dels serveis de salut” ha sentenciat Prat. Tot i ser clau en aquests canvis cap a millor, Prat ha lamentat que la tasca innovadora d’infermeria la majoria de les vegades “és poc reconeguda, visualitzada per la població i pels òrgans de govern”.

Galeríes Multimèdia

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari