“La professió infermera, avui”, un nou Manual d'Estil per conèixer millor la labor i competències de les infermeres

29 maig 2018

El Sindicat d'Infermeria, SATSE, ha elaborat el Manual d'Estil “La professió infermera, avui”, que pretén informar i proporcionar recursos als professionals dels mitjans de comunicació, així com a responsables d'administracions públiques, associacions i col·lectius, perquè coneguin millor la labor i competències de les infermeres i infermers.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

En la presentació del Manual, que va tenir lloc a la seu de SATSE Catalunya, es va explicar que la seva edició i difusió s'inclou dins de les diferents accions contemplades en la campanya d'informació i sensibilització que, sota el lema “Trenca amb els estereotips”, ha engegat el Sindicat d'Infermeria.

La imatge social de la professió al nostre país no és encara l'adequada i se segueix identificant a la Infermeria com una ocupació només de dones, vocacional i dependent del metge, que realitza labors auxiliars i subordinades. Fins i tot, la denominació de la professió que es difon en els mitjans de comunicació és, en ocasions, incorrecta, imprecisa o obsoleta.

Durant la presentació es va recordar que al voltant de 280.000 infermeres i infermers exerceixen al nostre país, en l'actualitat, una professió que lidera amb plena autonomia les cures de salut a la població i l'aportació sanitària de la qual, econòmica i social al benestar dels ciutadans resulta inqüestionable.

D'igual manera, exerceix una important labor en la gestió dels recursos sanitaris i té un paper cada vegada més rellevant en matèria de recerca i innovació en cures de la salut. Malgrat això, les infermeres i infermers manquen encara del reconeixement social que els correspondria i les seves funcions, per a gran part de la societat, són confuses i no es distingeixen clarament dins de l'entramat professional del sistema sanitari.

Davant aquesta realitat, i entenent la importància decisiva que tenen administracions públiques, associacions i mitjans de comunicació a l'hora de traslladar a l'opinió pública la imatge d'una professió, SATSE ha elaborat aquest Manual d'Estil, que els seus més de 2.000 exemplars es distribuiran en els propers dies a tots els seus responsables.

En concret, el Manual d'Estil informa, orienta i proporciona recursos als professionals dels mitjans de comunicació, així com a totes aquelles administracions públiques, associacions, organitzacions o col·lectius d'interès, perquè coneguin millor la labor i competències de la Infermeria, i, a més, es refereixin a la mateixa en els termes adequats.

D'aquesta forma, es busca la seva col·laboració per aconseguir que socialment la Infermeria i la seva aportació a la salut sigui coneguda i valorada de forma justa i adequada. De manera paral·lela, es busca acabar amb estereotips i conceptes erronis que llastren el seu avanç i desenvolupament professional.

La professió infermera, preguntes i respostes; què fan les infermeres i infermers?, exemples pràctics; claus de la Infermeria; estereotips i realitat; una imatge real dels professionals, exemples pràctics, i la Infermeria en els mitjans, són els diferents apartats d'un manual que espera ser una eina útil i pràctica que millori el coneixement sobre el que són i fan les infermeres i infermers del nostre país.

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari