Els treballadors del PSMAR exigeixen més personal per l’ampliació dels serveis d’urgències i obstetrícia

28 maig 2017

El Sindicat d’Infermeria SATSE, en bloc amb la resta d’organitzacions del Comité d’Empresa del Parc Salut Mar (PSMAR), han fet arribar al Consorci Sanitari de Barcelona, el CATSALUT i diversos òrgans directius del PSMAR un escrit on expliquen la problemàtica que suposarà l’ampliació dels serveis d’urgències i d’obstetrícia. Els treballadors expliquen que les instal·lacions actuals ja tenen una “mancança crònica i estructural de recursos humans per a poder atendre adequadament als pacients”, situació que s’agreujarà amb l’ampliació del centre.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

Al document, els professionals alerten que amb la seva capacitat actual, l’hospital ja observa un dèficit d’entorn al 25% en el personal d’infermeria i mèdic, que arriba a gairebé un 50% en tècnics auxiliars, portalliteres i personal administratiu.  Els treballadors asseguren que la Direcció de l’empresa al·lega manca pressupostària i pel que fa a les noves contractacions s’escuda en que la Conselleria de Salut “no donarà, a priori, més pressupost per noves contractacions”.

Responsabilitat amb l’usuari

El Sindicat d’Infermeria SATSE ha demanat als encarregats del consorci “responsabilitat amb l’usuari”, ja que son ells qui han de trobar el finançament per a contractar al personal necessari. “El problema del nostre centre gira entorno a tres punts: instal·lacions petites i obsoletes, manca de lliteres i personal insuficient” expliquen les infermeres de SATSE i asseguren que “ampliar els serveis d’urgències i obstetrícia no solucionarà el problema si no es posa fil a l’agulla a les mancances de recursos materials i humans”. Des de SATSE alerten que obrir els nous serveis no només no arreglarà el problema, sinó que l’empitjorarà, ja que “s’haurà d’atendre un nombre més gran d’usuaris, amb el mateix número de llits i de professionals”.   

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari