El Sindicat d’Infermeria signa el primer Conveni SISCAT

29 maig 2015

“Estem apostant per fer un primer pas cap a les millores” van assegurar els delegats de SATSE Catalunya al sortir de la signatura del Ier Conveni Colectiu pels centres que pertanyen al SISCAT. Els representants dels treballadors han pres aquesta decisió després de gairebé mig any de dures negociacions i afirmen que, tot i no ser el Conveni que desitjaven, “s’ha guanyat tornar a les taules salarials d’abans de les retallades i una reducció de jornada pels treballadors que havien patit un augment”.

valoración
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
Fes el teu comentari

D’altra banda, el que destaquen del text és que “aquells treballadors que tinguin unes condicions millors als seus pactes d’empresa, no perdran aquests drets, ja que el Conveni els garanteix” i afegeixen que altres centres que tenien pitjors condicions es veuran beneficiats.

Pel que fa a les qüestions salarials, es descongelen els nivells de carrera professional fins al C i es millora el sistema de Direcció per Objectius(DPO). Ara, aquest complement comptarà amb una part fixa que no s’haurà de meritat i circumstàncies com les baixes no suposaran un obstacle per a obtenir el complement.

El pacte i Infermeria

El Conveni introdueix algunes qüestions específiques per infermeria que els delegats de SATSE destaquen, com és l’apreciació de l’obtenció de la Especialitat d’Infermeria. Ara, les infermeres que acabin d’entrar a prestar serveis i tinguin aquesta titulació només hauran de tenir un any de temps treballat per accedir a la carrera. D’altra banda, les infermeres que ja estiguin prestant serveis a l’empresa, podran reduir en un any el temps per accedir al següent nivell si obtenen l’Especialitat.

A més, ara, els professionals que tinguin reconegut al seu centre el solapament de torns, tindran aquest temps protegit pel Conveni. D’altra banda el Conveni inclou la creació d’una Comissió de la professió infermera per tractar temes professionals i el compromís de revisar la retribució de la infermeria de primària.

A destacar

  • 20150529_Primer_Conveni_SISCAT

    29 maig 2015 - 10,21 MB Descargar
  • 20150529_Taules_salarials_Conveni_SISCAT

    29 maig 2015 - 1,45 MB Descargar

Galeríes Multimèdia

Afegeix els teus comentaris

Has d'estar identificat per pujar comentaris

Comentaris (0)

No hi ha cap comentari